Zamanı verimli kullanmak, motive olmak sadece kişisel gelişim yazılarında ya da kitaplarında okuduğunuz cümleler olarak kalmasın istiyorsunuz ama nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz?

1) Kahve En İyi Arkadaşınız Olmayabilir

 

Kafeinin algılarınızı ve odağınızı açık tutan bir etkisi olduğunu söyleyebiliriz, ancak dozunu ayarlamayı unutmamalısınız, özellikle mekanik bir iş yapmıyorsanız ve çözüm üretmeniz gereken konular üzerinden çalışıyorsanız, kafein üreticiliğinize olumsuz etki yapabilir.

2) Her Gün Listenizdeki İşlerden En Az Birkaç Tanesini Tamamlayın

 

Güne başladığınızda yapacaklarınızla ilgili kafanızda mutlaka öncelikleriniz vardır. Gün sonunda listenizdeki işlerden en azından birkaçını tamamlamanız hem öz güveninizi tazeleyecek hem de bir sonraki işinize geçmek için zihninizin temizlenmesini sağlayacaktır.

3) Bahanelerinizle Yüzleşin

 

Kendinize karşı her zaman dürüst olun, çünkü bir işi bir kez ertelemek için bir bahane bulduğunuzda emin olun bir dahaki sefer yine erteleyeceksiniz. Dilemekten vazgeçip, yapmaya başladığınız anda kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

4) Kendinizi Ödüllendirin

 

Kendinize koyduğunuz hedefi gerçekleştirdiğinizde yapmaktan hoşlandığınız herhangi bir şeyle kendinizi ödüllendirmeyi ihmal etmeyin. Bu bol köpüklü bir kahve de olabilir tuttuğunuz takımın maçı için bilet almak da.

5) Ruhunuzu Besleyin

 

Biraz müziğe ne dersiniz? Bazen en çok ihtiyaç duyduğunuz şey ruhunuzu doyuracak ve size ilham verecek bir tınıdır. Çalışırken müzik dinlemek bazı insanlar için dikkat dağıtıcı olabilir ancak ufak aralar verip dinleyeceğiniz bir müzik, odağınızı tekrar toplamak için size yardımcı olabilir.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close