BIG BANG’DEN GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİNE BÜYÜK KATKI

28 Kasım’da 8.’sini gerçekleştirdiğimiz Big Bang Start-up Challenge etkinliğimizde fuaye alanı ve Big Bang 2019 sahnesinde yer alan toplam 80 İTÜ Çekirdek girişimcisi, projelerini ve girişimlerini büyük bir heyecanla bizimle paylaştı. Organik tarım uygulamalarından otomotive, geleceğin teknolojileriyle entegre sağlık uygulamalarından sürdürülebilir bir çevre ve doğayı gözeten sosyal girişimciliğe kadar birçok farklı sektöre yönelik projelerin yer aldığı Big Bang 2019’da, her zaman yanımızda olan destekçilerimizin katkılarıyla İTÜ Çekirdek girişimcileri toplamda 52 milyon TL’nin üzerinde ödül, yatırım ve nakit katkısı almaya hak kazandı.
Top 20’ye 7 Milyon TL
Big Bang Start-up Challenge ile ilk kez tanışan ve bu yılki etkinliğimizde girişimlerini sahnede sunma fırsatı bulan ilk 20 girişimcimiz; ödül, nakit ve yatırım olmak üzere toplamda 7.981.000 TL değerinde destek alırken, ilk üç sırada Parxlab, Sensemore ve Earnado vardı.
Büyük şehirlerin en önemli ihtiyaçlarından otopark problemine yönelik yapay zekâ desteğiyle geliştirdiği akıllı park çözümleriyle Parxlab, 4 milyon 225 bin TL ile TOP 20 listesinde zirveye oturmayı başardı.
Dünyanın en küçük sensör teknolojisiyle üretim hatlarına yönelik takip çözümleri geliştiren Sensemore, 567 bin TL değerindeki nakit ve ödül desteğiyle ikinci sıranın sahibi oldu. Dijital pazarlama alanında içerik üretimi, reklam yönetimi ve SEO hizmetlerini platforma katılan “Earnie” adını verdiği çalışanları aracılığıyla sunan Earnado, 545 bin TL ile üçüncü olurken; yakın gelecekte hayatımızda çok daha fazla yer alacak elektrikli araçlara yönelik; araçlar arası enerji transferi, istasyon bulma ve rezervasyon gibi çözümler geliştiren Car4Future, aldığı 545 bin TL değerindeki destekle en fazla katkı olan dördüncü girişim oldu.
Önkuluçka Girişimlerine 4 Milyon TL
İTÜ Çekirdek’in “Önkuluçka” aşamasında yer alan girişimlerimizden, restoranlara yönelik akıllı dağıtım çözümleri sunan Hemen Yolda, 3 milyon 225 bin TL yatırım ile kendi kategorisinde ilk sırada yer alırken, web sitelerinde kullanılan görsellerin kullanıcı deneyimine yönelik iyileştirilmesine yönelik çözümler sunan Image4io ikinci, teknolojiyi kullanarak üreme tedavilerine yönelik çözümler geliştiren PeraLabs en fazla destek alan üçüncü İTÜ Çekirdek Önkuluçka girişimcisi oldu.
İTÜ Çekirdek Mezunları ve Takip Yatırımlarına 39 Milyon TL Destek
Geçtiğimiz senelerde İTÜ Çekirdek’te yer alan girişimcilerimiz ise Big Bang 2019’da 39 milyon TL’yi aşan yatırım aldı.
Dünyanın en popüler spor dallarından futbola yeni yetenekler kazandırmayı amaçlayan ve halihazırda 8 farklı ülkede kullanılan Scoutium, 14 milyon 500 bin TL ile gecenin en fazla destek alan girişimi oldu. Yenilikçi ve yenilenebilir bir enerji sistemi geliştiren RePG, 6 milyon TL, diş teli kullanılmadan ortodonti tedavisi uygulanmasına imkân veren Orthero ise 5 milyon TL yatırım aldı.
Büyük bir coşku ve heyecan içerisinde gerçekleştirdiğimiz Big Bang Start-up Challenge 2019, toplamda 52 milyon 252 bin TL’yi bulan ödül, nakit ve yatırım desteğiyle geçtiğimiz senenin iki katından daha fazla bir katkıyı İTÜ Çekirdek girişimcilerimizle buluşturdu. Big Bang 2020’de görüşmek üzere!