teklifimgelsin

Herkese merhaba! İTÜ Çekirdekli girişimciler, yeni serimiz “Öneriyor” aracılığıyla kendilerini motive eden sözleri, takip ettikleri platformları, sektörleriyle ilgili trendleri ve daha birçok şeyi bizimle paylaşacak! Girişimcilik yolunun henüz başındaysanız, bu yolda sorularınız ya da ilham almak istediğiniz noktalar varsa serimiz tam size göre!

İlk konuğumuz; kullanıcıların, kredi raporlarını görüntüleyerek ihtiyaçları doğrultusunda finansal kuruluşlardan gelen kişiye özel kredi ve sigorta tekliflerini karşılaştırıp, yatırım fırsatlarını inceleyerek hızlıca başvuru yapabildikleri bir kişiselleştirilmiş finansal pazaryeri platformu olan TeklifimGelsin’in CEO’su ve Kurucu Ortağı Cem Zararsız.

Kendinize sık sık hatırlattığınız, sizi motive eden bir cümle var mı?

Victor Hugo’nun, “Zamanı gelmiş bir fikirden daha güçlü hiçbir şey yoktur” anlamına gelen “Nothing is more powerful than an idea whose time has come” sözü hayatımın referans cümlelerinden birisi.

Takip ettiğiniz vesize ilham veren web sitesi, blog, forum gibi platformlar neler?

Sektörümüz ve girişimci olmamız dolayısıyla pek çok mecrayı takip ediyoruz ancak öncelikli olarak Crunchbase , Nerdwallet ve Techcrunch’ı sayabilirim.

Girişimcilik serüveninizde size ilham veren kitaplar oldu mu, olduysa hangi kitaplar?

Elbette oldu, Eric Ries’ın kaleminden çıkan The Lean Startup ve Ken Segall tarafından yazılan O Kadar Basit Ki kitaplarının benim için yeri ayrı.

İzlediğinizde sizi motive eden filmler hangileri?

Sosyal medyanın en güçlü oyuncularından olan Facebook’un kuruluş öyküsünü anlatan The Social Network’ü söyleyebilirim.

Sizce 2022’de sektör trendi ne olacak?

TeklifimGelsin olarak, sekördeki gelişmeleri ve trendleri yakından takip ediyoruz. 2022, Türkiye’de bulunan fintechler için regülasyonla beraber yeni özelliklerin ve uygulamaların kullanıcılarla buluşturdukları bir yıl olacak. Özellikle Merkez Bankası tarafında yapılan çalışmalarla birlikte Açık Bankacılık konusunda çerçevenin belirlenmesi bekleniyor. Bu regülasyonlarla beraber hem girişimler hem de büyük çaplı fintechler sistemlerine yeni özellikler ekleyerek kullanıcıların finansal hayatlarını kolaylaştıracaklar.

Ek olarak dijital bankaların kurulmaya başlandığı şubesiz bankaların yavaş yavaş hayatımıza gireceği geleneksel bankaların ise şube sayılarını azaltarak dijital bankacılığa daha çok yatırım yapmalarını bekliyorum. Bunların yanı sıra “buy now pay later” konseptindeki girişimlerinde önünün açılacağı kredi çekmenin yeni bir alternatifi olarak günlük hayatta kullanılmasını bekliyorum.

Gelecek 10 yılda sektörünüzde ne gibi gelişmeler yaşanmasını bekliyorsunuz?

Bill Gates’in bir sözündeki gibi “Bankacılık gereklidir, bankalar değil”. Önümüzdeki 10 yıl bu sözün daha fazla hayatımıza etki edeceğini ve gelenekselleşmiş bankaların ömrünü tamamlayıp dijital bankaların çok daha popülerleşeceğini ve hayatımızın normali haline geleceğimizi düşünüyorum.

Cüzdan, nakit, kredi kartı gibi konseptlerin tamamen hayatımızdan çıkacağını akıllı telefon ve saatlerimizle hatta akıllı eşyalarımıza tanımlayacağımız banka hesaplarımızla alışveriş yapıp para transferlerini gerçekleşeceğine inanıyorum. Ben akıllı telefonların şu an kullanılsa da günlük yaşantımızda fazlasıyla kullandığımız diğer araçların yok olacağını ve süreçlerin tamamen dijitalleşeceğine inanıyorum. Kripto borsaların ve paraların hayatın temelindeki finansal bir araç olarak kullanılmasa da günümüzden çok daha önemli hale geleceğini ve günlük yaşantımızda kripto paraları kullanarak alışverişlerimizi yapacağımızı öngördüğümü de ayrıca belirtebilirim.

TeklifimGelsin olarak, girişiminiz için ilk adımı atmaya ne zaman ve nasıl karar verdiniz?

İlkokul yıllarımdan itibaren hep ticaretin içinde olmak istiyordum ancak girişimcilik konusunda ilk düşüncelerim lise yıllarında başladı. Üniversite bölümümü de yine bu hedefim doğrultusunda seçtim ve Bilgisayar Mühendisi oldum. Yazılımcı olmasam da sektörle ilgili bilgimin olması bugünlerde çok işime yarıyor. Üniversite yıllarımdan sonra uluslararası bir bağımsız denetim ve danışmanlık firmasında çalışırken birden çok ödeme hizmet firmasıyla birlikte çalışma fırsatı bulmuştum ve ABD’de master yaptığım sırada da bu sektörde bir girişim yapmakla ilgili ortağım Ertuğrul ile sürekli iletişim halindeydik. Eğitimim tamamlandıktan sonra da birlikte TeklifimGelsin girişimini kurduk.

TeklifimGelsin

İTÜ Çekirdek, girişimcilik yolunda size neler kattı?

Kuluçka merkezleri arasında yerli ve yabancı kurumların araştırmasını yaparken İTÜ’nün çok başarılı olduğunu fark etmiştik ve bu nedenle başvuru yapmıştık. Seçildikten sonra yaptığımız mentor görüşmeleri ve yatırımcı demodayleri sayesinde hem tecrübelerimizi artırdık hem de ürünü geliştirme konusunda İTÜ Çekirdek’in bize olumlu etkileri oldu. Ayrıca, TeklifimGelsin olarak yatırım sürecimizde İTÜ Çekirdek girişimi olmamız, süreci hızlandırdı.

Günlük hayatınızda benimsediğiniz rutinleriniz var mı, varsa neler?

Her sabah çalışmaya başlamadan önce takımla birlikte toplantı yaparak dünü ve bugünü değerlendiriyoruz. Yapacaklarımızı küçük toplantılarla birbirimize aktararak takım içindeki farkındalığı ve ekipler arası diyaloğu attırıyoruz. Bu fikir alıverişleriyle birlikte yarının planlanması da daha kolay hale geliyor ve planlı şekilde çalışabiliyoruz.

Sizce başarıya ulaşmanın yolu nedir?

Takım çalışması ve takımın birbirine güvenmesi en önemli faktör. Güven ortamı ve takımın birlikte aynı hedef doğrultusunda çalışıyor olması başarıya ulaşmanın en önemi yollarından biri olduğunu düşünüyorum. Henüz bir şeyi başardığımızı düşünmesem de bir gün başarıya ulaştığımızda bunun takım ve birlikte inandığımız değerler sayesinde olacağına inanıyorum.

Yazar Hakkında

Paylaşım
Close