Yapay zekâ ve buna paralel makine öğrenmesi, derin öğrenme, veri madenciliği gibi kavramlar günümüzde oldukça sık tartışılıyor. Bir tarafta bu teknolojilerin hayatımızı inanılmaz kolaylaştıracağına inananlar, bir tarafta ise tüm bu teknolojileri özelikle etik açısından eleştirenler…

Eminiz ki sen de yapay zekâ ekseninde dönen tartışmaları duyuyor, konuyla ilgili bir şeyler öğrenmeye çalışıyorsun. Yapay zekâ ile ilgili çok fazla kaynak olmasına rağmen, makine öğrenmesi özelinde kaynaklar oldukça kısıtlı. Bu yüzden bu yazımızda makine öğrenmesi hakkında en iyi kaynakları derledik.

İşte makine öğrenmesi kitap rehberin… 

Pattern Recognition & Machine Learning, Christopher Bishop

İstatistiksel yöntemlerin makine öğrenmesi ve örüntü tanıma (pattern recognition) süreçlerine nasıl adapte edildiğini öğrenmek istiyorsan bu kitap tam sana göre! Lineer cebir ve çok değişkenli istatistik yöntemlerine dayanarak makine öğrenmesini ele alan bu kitapta uygulama alanları ve örnekler de mevcut. Üstelik bu kitabı internetten ücretsiz olarak indirebilirsin de.

Machine Learning for Hackers,  Drew Conway & John Myles White

Machine Learning for Hackers, makine öğrenmesi süreçlerini düz bir matematikle ele almak yerine, makine öğrenmesinin pratikte nasıl gerçekleştirildiğine dair vaka çalışmalarından bahsediyor. Makine öğrenmesi sırasında sıkça karşılaşılan problemleri ve bu problemlerin çözümüne dair örnekler veriyor. Bu kitapla birlikte makine öğrenmesi tabanlı uygulamaların ne kadar da sınırsız olduğunu bir kez daha keşfedeceksin!

Deep Learning, Ian Goodfellow

Ian Goodfellow bu kitabında derin öğrenme ve makine öğrenmesini hem matematiksel hem kavramsal açıdan ele alıyor.  Doğal dil işleme, ses tanıma gibi konuların oldukça detaylı ele alınmasının dışında; tüm anlatılanları bilgisayar oyunları aracılığıyla da örnekliyor. Ayrıca bu kitap, Elon Musk’ın girişimci olmak isteyen herkese tavsiye ettiği de bir kitap.

Practical Statistics for Data Scientists, Peter Bruce

Makine öğrenmesi ve yapay zeka hakkında temel kavramları öğrendin. Şimdi bunları içselleştirip pratiğe dökme vakti! İşte bu kitap sana istatistiksel yöntemleri veri bilimine nasıl entegre edeceğin ve bunları makine öğrenme sürecinde nasıl kullanacağın konusunda yol gösteriyor.

Data Mining: Practical Machine Learning Tools and Techniques, Ian H. Witten, Eibe Frank, Mark Hall, Christopher Pal

Yazarlarımız bu kitapta makine öğrenmesi ile ilgili tüm teknikleri ele alıyor. Veri toplama yöntemleri nelerdir? Elde edilen birbirinden farklı veriler nasıl bir araya getirilir? Tüm bunlar doğru bir şekilde değerlendirerek anlamlı sonuçlar çıkarma süreci hakkında merak ettiğin her şeyi bu kitapta bulabilirsin.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close