Sanatın her dalı, insan zihnini harekete geçiren ve düşünce dünyasına direkt ya da dolaylı yoldan katkı sağlayan pozitif etkilerden oluşur. Bir kitap okuyup hayatı değişenler ya da izlediği bir filmle bambaşka bir insana dönüşenler var mıdır? Yoksa bunların tamamı birer şehir efsanesi midir? bilinmez ama gerçek olan şu ki, sanat hepimiz için önemli bir tetikleyicidir. Peki, sanatın önemli bir dalı olan sinema girişimci bir ruhu nasıl tetikleyebilir? Bir girişimcinin hayatını anlatan ve beyaz perdeye konu olmuş yapımlar en başta size ilham vererek cesaretlendirici etkisiyle sizi harekete geçirebilir. Bir fikrin, doğru hamlelerle nasıl tüm dünyanın kabul ettiği ve başarılı bulduğu bir üretime dönüşebildiğine dair inancınızı da güçlendirirler. True Story veya kurgu hiç fark etmez yaratıcılığını cesaretiyle birleştiren kahramanların hikâyeleri sizin için iyi birer kılavuz olabilir. Bu nedenle birazdan tanışacağınız 10 önemli filmi izlemeli ve sanatın sizi bir sonraki hedefinize ulaştırmaktaki anlamlı etkisini bir an önce keşfetmelisiniz.

Steve Jobs

Filmimiz dünyanın en büyük teknoloji markası Apple’ın kurucusu ve kulislerde 20. yüzyılın dâhisi olarak kabul edilen Steve Jobs’un hayatını anlatıyor. Filmde, Jobs’un tüm dünyanın kabul ettiği bir teknolojiyi kurgularken asla para kazanma hırsı ve popüler olma merakıyla yola çıkmadığını ve en önemli motivasyonunun, geliştirdiği teknolojinin sadece tüm insanlık için ideal olmasını hedeflemesi olduğunu görüyorsunuz. Bu idealizmin sonucunda başarıyı yakalayan Jobs,  hayatı boyunca onun için asla ilk sırada yer almayan para ve kariyere de fazlasıyla sahip olarak kısa sürede adını tarihe yazdırıyor.

Azınlık Raporu

Milenyum çağıyla birlikte tüm yaşamımıza hızla entegre olan teknolojinin gelebileceği noktalara dair çarpıcı tespitleri bu yapımda net biçimde görüyorsunuz. Hep duyduğumuz ve girişimciliğin temel kurallarından inovasyon kavramını yakından tanıyor ve teknolojiyle inovasyonun birlikte ortaya çıkardığı yaratıcılığa da tanık oluyorsunuz. Tüm yaşamı bir ekrana sığdırmaya doğru ilerleyen mobil uygulamalar ve online dünyanın geleceğine dair fikirlerinizi destekleyerek yeni ufuklar açabilecek bir yapım.

Stajyer

“Tecrübe asla eskimez” sloganıyla karşımıza çıkan Stajyer, kuşak farklarının düşünüldüğü kadar korkutucu olmadığını ve bilakis uygun şartlarda bilgi ve deneyimin tecrübe sahibi insanlardan öğrenilebileceğini anlatıyor. Sizi yeniliğe ulaştıracak her detayın, geçmişten gelen bilgi ve birikimlerin ışığında gizli olduğunu göreceğiniz eğlenceli filmde, çevrenizde size deneyimleriyle yepyeni düşünceler geliştirmenize destek olabilecek insanların ne kadar kıymetli olabileceğine şaşıracaksınız.

Ağustos

Zorlukların başarıyı daha güçlü kıldığını anlatan filmde, karşılaşılan zor durumlarla her koşulda mücadele edebileceğinize inancınız fazlasıyla artıyor. Çıktığınız yolda işler umduğunuz gibi gitmediğinde vazgeçmek işin en basit yolu olur. Önemli olan hedefiniz için her zaman elinizden gelenin fazlasını yapmaktır. Bunun en iyi seçenek olduğunu ve başarıyı getirdiğini bu filmde fazlasıyla görüyorsunuz.

Zekâ Pırıltısı

Fikrinizi somut bir gerçeğe dönüştürürken o fikrin gerçek sahibinin siz olduğunu herkese göstermenizin ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz. Rekabetin ve fikir hırsızlığının size ait olanı sizden çalmaması için çok önemli dersler veren bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

Her Şeyin Teorisi

Teorisyen, fizikçi, evren bilimci, astronom ve yazar… Dünyaca tanınan bilim insanı Stephen Hawking. Bu ünlü bilim adamını yakından tanırken onun kendisine hayran bırakan motivasyonunun boyutlarına inanamayabilirsiniz. Fikirler sadece çevresel engelleri değil, fiziksel engelleri de aşacak kadar güçlü olabilirler. Hawking bunun en iyi örneği.

Umudunu Kaybetme

Eğer yaşama dair isteğiniz ve amacınız varsa, kendinize olan güveniniz asla yok olmaz. Talihsizlikler olabilir ama eğer umudunuz varsa hiçbir talihsizlik sizi yolunuzdan alıkoyacak kadar önemli olmayacaktır. Zor zamanları aşmak ve emin adımlarla ilerlemek için size yol gösterecek bu önemli yapımı da listenize almalısınız.

Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak

Bazen kabul görmese de ve gerçekleşeceğine inanmak güç olsa da kendimizi gerçekleştirmek için düşünür, kurgular ve hayata geçiririz. İşte bu kıymetli yolculuk somut başarıların çok çok üstünde bir mutluluğun tek başına sebebi olabilir. Yolda olmak bir yere varmak için geçirdiğimiz en değerli zamandır. Siz de kardeşten öte arkadaş olan Recep ve Mehmet’in birlikte çıktıkları yolculukta ne kadar mutlu olduklarını görmelisiniz.

Sosyal Ağ

Sadece kısıtlı bir çevrenin dikkatini çekeceğini düşündüğünüz bir fikir, bir gün tüm dünyanın ilgisini çekebilir. Bu filmde, böyle bir serüvenle başlayıp bugünün en güçlü sosyal ağı olan Facebook’a dönüşen dâhiyane fikrin nasıl bir azmin ve kontrollü hırsın sonucu olduğuna tanık olacaksınız. Unutmayın, başarınız minik bir kar tanesinden koca bir çığa dönüşebilir. 

Pi’nin Yaşamı

Ve son olarak azimle hayata devam etmenin en heyecan verici anlatımını bulacağınız Pi’nin Yaşamı… Filmde, engelleri aşmak için onlardan kaçmak yerine tam olarak onların üzerine giderek yol alınabileceğinin aşırı etkileyici anlatımı, kaygılarınızı yönetmeniz için sizi hem motive edecek hem de ne olursa olsun asla umudunuzu yitirmemeniz gerçeğine sizi tüm kalbinizle inandıracak. Sizi yolunuzdan alıkoyacak tüm engelleri göz hizanıza indirin ve azimle ortadan kaldırmak için uygun zamanı kollayın.   

Konuk Yazar

Hülya Ulupınar

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close