İTÜ Çekirdek girişimlerimizin yatırım serüvenlerini mercek altına aldığımız röportaj serimizden herkese merhaba! Yatırıma Giden Yol serimizin yeni konuğu; hedeflediği miktarın da üzerine çıkarak %111,1 oranında başarıyla 1 milyon 443 bin TL yatırım alan STETO! Sorularımızı, STETO Kurucu Genel Müdürü Prof. Dr. Ata Özdemirci yanıtlıyor!

Röportaj serimizin tüm girişimcilerimize ve girişim adaylarına ilham olmasını umuyoruz. Aklınıza takılan herhangi bir soruda, https://blog.itucekirdek.com/iletisim/ adresinde yer alan mesaj kutucuğunu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Merhaba, sizi ve STETO ekibini okuyucularımıza tanıtmak isteriz.

Merhaba, ben, STETO’nun kurucularından Prof. Dr. Ata Özdemirci. Aynı zamanda Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde stratejik yönetim ve girişimcilik alanlarında çalışıyorum. Çok yakın arkadaşım olan Psikiyatrist Dr. İlker Küçükparlak ile birlikte en başından beri girişim fikrimizi hayal ettik, tasarladık ve gerçeğe dönüştürdük. Ardından uzun yıllardır tanıdığım ve birlikte farklı işlerde de çalıştığım öğrencilerim ekibimize katıldı ve STETO’yu bu noktaya kadar getirmeyi başardık.

“Kendi branşlarında uzman kişilerle online olarak görüşülmesini sağlayan, yeni nesil bir teknoloji platformuyuz.”

STETO nedir, ne yapar?

STETO olarak; kendi branşlarında uzman kişilerle online olarak görüşebilmenizi sağlayan, yeni nesil bir teknoloji platformuyuz.  Kullanıcılar STETO üzerinden uzmanlarını seçebiliyor, seçtiği uzmanın takvimini görüntüleyebiliyor, uygun saat için ödemesini yapabilir ve randevusunu oluşturabiliyor. Randevu saati geldiğinde de yine STETO üzerinden görüşmesini gerçekleştirebiliyor.  Randevu bünyemizde diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, veteriner, dil ve konuşma terapisti branşlarında uzman hizmet verenler yer alıyor.  Aynı zamanda önümüzdeki günlerde alt markamız olarak STETO MENTOR adında yeni bir platform ile liderlik, finans, yabancı dil, yoga gibi birçok branşta da mentorluk hizmetleri verecek uzmanlar katılacak.

STETO Online Sağlık

STETO’nun bir kuruluş hikayesi var mı?

Aslında fikir, İlker Küçükparlak’tan çıktı. Kendisi uzun yıllardır online olarak hastalarına hizmet veriyordu ve yurtdışında olan, farklı şehirlere taşınan veya o an fiziki olarak muayenehanesine bir şekilde gelemeyecek olan hastalardan bu konu ile ilgili sıkça ulaşıldığını ve talep geldiğini söylüyordu. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak bir araya geldik ve bir hayal kurduk. Bu hayal, üzerinde konuştukça ciddiyete bindi, önce STETO gibi bir isme ve ekip arkadaşlarının da katılımıyla kurumlaşmış bir cisme büründü.

“Öne çıkan noktamız, tasarımdaki sadeliğimiz ve kullanıcı dostu olmamız.”

STETO olarak rakiplerinizden sizi ayıran özellik nedir?

STETO’nun en büyük avantajı, tasarımının sadeliği ve kullanıcı dostu olması.  Marka itibarımız bu sebeple çok yüksek. Bu marka imajımızda ilk günden beri sosyal medya gönderileri, video paylaşımları, blog yazıları gibi her türlü iletişimimize de yansıdı ve tüm bunların, bizi öne çıkaran noktalar olduğunu söyleyebilirim.

“Yatırım turunu, hedefimizin de üzerine çıkarak %111,8 oranında bir başarı ile kapattık.”

Yakın zamanda bir yatırım aldınız. Süreç nasıl gelişti, kimler katıldı sürece, neler yaşandı?

STETO’yu bir kademe daha ileriye taşımak için aldığımız bir kararla fonbulucu kitle fonlamasında geçtiğimiz aylarda kampanyamızı yayınladık. 13 milyon TL değerleme ile %10’unu fona sunduk ve kampanya ilk günlerinde çok hızlı ilerleyerek ilk gününde %50 başarıya ulaştı. Ardından uzun bir süre yavaşlama ve bekleme dönemi oldu ama bu esnada umudumuzu kaybetmedik ve aynı heyecanla bire bir yatırımcı görüşmelerine, sosyal medya üzerinden tanıtımlara devam ettik. Çok keyifli ve heyecan dolu bir sürecin ardından kampanyanın son haftasında hedefimizin de üzerine çıkarak %111,8 oranında bir başarı ile 1.453.375 TL yatırım aldık.

Gelecek hedefleriniz neler?

STETO olarak, gelecek planlarında yurt dışına açılmak var. Bir yıl içerisinde platformu Almanca, İngilizce, Arapça dillerine de çevirmeyi ve farklı ülkelerden partnerliklerle genişlemeyi planlıyoruz. Fonbulucu süreciyle birlikte çok yakın gelecekte İngiltere pazarıyla ilgili gelişmeleri takipçi ve kullanıcılarımıza aktarmak için heyecanlanıyoruz.

“Girişimciler, yatırım sürecinde ne olursa olsun motivasyonlarını korumalı ve çabalamaya devam etmeliler!”

Yatırım almak isteyen ya da yatırım turunda olan girişimlere tavsiyeniz ne olur?

Bizim yatırımcı arama sürecimiz uzun bir zaman dilimine yayılmıştı. Olumlu ilerleyen yatırımcı görüşmelerinden olumsuz sonuçlar aldığımız oldu.  Yatırım almak isteyen ve yatırım turunda olan girişimlere, motivasyonlarını kaybetmemelerini ve firmalarına güvenerek çabalamaya devam etmelerini tavsiye edebilirim.

“Teletıp hem açık hem de büyüme potansiyeli çok yüksek olan bir pazar.”

Sektörünüzün gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Teletıp, dünyada dört bir taraftan ilerleyen ve hızla gelişen bir pazar. Amerika’da cirosu 2,3 milyon dolara ulaşmış durumda ve tahminlerine göre, 2028’de 25 milyar dolara çıkması bekleniyor. Teletıp, hizmet alanlarla hizmet verenleri buluşturan alanlardan bir tanesi. Tek farkı diğer alanlardan konunun sağlık olması. Alan sağlık olduğu için, teletıpın hangi branşlarda hangi noktaya kadar kullanılabileceği, kullanılamayacağı çok ciddi bir şekilde yapılandırılmış durumda ve bunların uluslararası yönetmelikleri oturmuş durumda.

Türkiye’de henüz bu alan ile ilgili kanun çok yeni, dolayısıyla bu saha burada başlangıç aşamasında ve yapılandırılmamış ancak gelişmeye çok açık bir alan.  Bu çok açık bir ihtiyaç olsa da bunun oturması biraz zaman alacak. Sağlık ihtiyaçları karşılamaya yönelik aktörler bu alana giriyor. İleride muayene doktorlarının, psikiyatrların da tamamen bu alana katılmasını bekliyoruz. Teletıp alanına giren aktörlerin yapılandırılmış ve bir araya getiren kullanıcı dostu platformlara ihtiyaç var. Tüm bu notlarla beraber, bu pazarın hem açık hem de büyümesi çok muhtemel bir pazar olduğunu belirtebilirim.

Eklemek istedikleriniz neler?

STETO olarak, bize inanan 932 yeni yatırımcımızın verdiği sorumluluk ve motivasyonla birlikte yeni başarılara imza atmak ve güzel haberlerimizi paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.

Yazar Hakkında

Paylaşım
Close