İTÜ Çekirdek’te başvuru süreçleri ve seminer serileri tüm hızıyla sürerken, girişimlerimizden gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Ayrıntılar yazımızda!

Steto Yatırım Turunu Tamamladı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Steto, yatırım turunu başarıyla sonlandırarak 1.443.730 TL değerinde yatırıma ulaştı. 60 gün süren yatırım turu ile hedeflediği miktarın üzerine çıkarak %111,1 oranında başarı yakalayan girişimin turuna, 918 yatırımcı katıldı.

Steto; klinik psikolog, diyetisyen, dil ve konuşma terapisti, veteriner, fizyoterapist gibi uzmanlarla online görüşme yapmanızı sağlar. Steto ile uzmanlar arasında arama yapabilir, seçtiğiniz uzmanla randevunuzu oluşturabilir ve online görüntülü konuşma gerçekleştirebilirsiniz.

Sweephy 125 bin Euro Yatırım Aldı

Big Bang Startup Challenge 2021 finalistlerimizden Sweephy; Startup Wise Guys, Alesta Yatırım ve Geometry Venture Development’ın yanı sıra Özgür Gen’in de aralarında bulunduğu melek yatırımcıların katıldığı yatırım turunda 125 bin euro tohum öncesi yatırım aldı.

Sweephy, genelleştirilmiş otonom veri temizleme ve düzenleme hizmeti veren bir yazılımdır.

Algbio, MassChallenge Switzerland’da

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Algbio, MassChallenge Switzerland 2022’ye davet edilen 100 girişim arasında yer aldı.

Daha ayrıntılı bilgi için: https://www.linkedin.com/pulse/masschallenge-switzerland-announces-its-2022-/?trackingId=Qx8%2BKRUrTxKVyDsM1LVZdw%3D%3D

Blindlook ve Kérastase İş Birliği

 

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Blindlook, son dönemdeki iş ortaklığı duyurularına bir yenisini daha ekleyerek; dünyanın en büyük bakım markalarından L’Oréal’in saç bakım markası olan Kérastase ile iş birliğine gittiğini açıkladı.

BlindLook, restoranları ve menülerini görme engelliler için erişilebilir kılarak herkes için eşit, erişilebilir, engelsiz bir dünya inşa ediyor.

Kidolog’a İkinci Yatırım

Big Bang Startup Challenge 2021 finalistlerimizden Kidolog, 21 milyon TL değerleme üzerinden ikinci yatırımını aldı. Girişim, aldığı yatırımı, operasyonlarını Amerika ve İngiltere’ye taşımak ve globale açılmak için kullanacak.

Kidolog, ebeveyn adayları ve ebeveynlere gebelik öncesi, gebelik sırası ve sonrasında çocuk gelişimi ve ilgili alanlarda ihtiyaç duyabilecekleri uzman desteğini sağlayan online danışmanlık platformudur.

Smesh Büyümeye Devam Ediyor

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Smesh; OCR ile kâğıt kartvizit okuyucu sistemini de devreye soktu. Bu sayede kâğıt kartvizitler, anında dijitale taşınabiliyor. Ayrıca girişim, 2 ülke, 70 şirket ve 1326 kullanıcıya ulaşarak büyümesini sürdürüyor. Smesh, tüm iletişim bilgilerinizi kartvizit kullanmadan hızlıca aktarmanızı ve saklamanızı sağlayan bir mobil uygulamadır.

Hergele Mobility, AWS Startup Loft Accelerator’de!

Big Bang Startup Challenge 2020 finalistlerimizden Hergele Mobility, AWS Startup Loft Accelerator’e kabul aldı.

Hergele, yerli elektrikli scooter üreticisi ve e-mobilite araç paylaşım teknolojik altyapı sağlayıcısıdır.

İletmen’e 2,5 milyon TL Yatırım

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden İletmen, Albaraka Portföy Yönetimi Bilişim Vadisi GSYF’den 2.5 milyon TL yatırım aldı.

İletmen, bir mikro teslimat çözümüdür. Restoranlardan başlayarak belli çaptaki dağıtım işini geliştirdiği yazılım ile optimize şekilde yapıyor. E-ticaret ve kargo sektörlerinde çözüm ortağı oluyor.

Myth.ai, Creative Business Cup’ta

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Myth.ai, Danimarka Creative Business Cup’ta Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Haziran sonunda 1 hafta boyunca sürecek yarışmada, sanatın teknoloji ile yorumlanmasını dünyanın en büyük teknoloji şirketleri ve yatırım şirketleri yakından izleyecek.

Myth.ai, kişilerin sosyal medya hesaplarından kişilik analizlerini yapıp, geliştirilen algoritma ile kişiye özel desen yaratıyor ve bunları tekstil ürünlerine uyguluyor.

Lattisim 400 bin TL Yatırım Aldı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Lattisim, Alesta Yatırım tarafından 4 milyon TL değerleme üzerinden 400 bin TL yatırım aldı.

Latissim, kişilerin güzellik ve bakım ürünlerine aylık abonelik modeli ile ulaşabildikleri sürpriz kutu konseptidir.

 

SALP’tan Yeni Hizmet

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden SALP, yapay zekâ destekli erken aşama girişimlerin değerlemesi hizmetini canlıya aldı. Girişim, erken aşama girişimlerin eksikliklerini görmelerini sağlarken, fon sağlayıcılara ise hizmetimizde gerçekçi değerlemelere ulaşacaklarını vaat ediyor. Hizmet, 1 ay boyunca ücretsiz olarak kullanılabilecek.

SALP; yapay zekâ temelli, makine öğrenmesi yöntemiyle gelişme potansiyeli yüksek girişimlerin belirlenerek yatırımcılarla eşleştirildiği bir platformdur.

Bilgi için: http://www.salpglobal.com/demo.html

 

CranioCatch Ankara’da

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden CranioCatch, Eskişehir’den sonra Ankara şubesi ile hizmet vermeye başlıyor.

Diş hekimliğinde tanı ve tedavi amacıyla kullanılan radyografilerin yapay zekâ ile değerlendirilmesini sağlayan klinik karar destek sistemi yazılımıdır.

 

Sensiball VR’a 1,8 milyon TL’lik Yatırım

Big Bang Startup Challenge 2021 finalistlerimizden Sensiball VR, iş insanı Cihan Aksoy’dan 72 milyon TL değerleme üzerinden 1,8 milyon TL’lik yatırım aldı. Geçen sene, Fonbulucu tarafından kitle fonlama ile 10 milyon TL değerleme üzerinden 1,1 milyon TL yatırım alan girişim; yeni yatırımıyla birlikte hedeflerini de büyüterek çalışmalarına devam ediyor. Girişim ayrıca, Bucaspor 1928 ile bir anlaşma imzalayıp iş birliğine gittiğini duyurdu.

Sensiball VR, sporcuların teknik ve bilişsel yetkinliklerini analiz eden; onlara antrenman programları sunan ve VR’da yaptıkları vuruşları hissetmelerini sağlayan giyilebilir haptik teknolojisi içeren bir sanal futbol antrenman platformudur.

Searover’dan Yeni Proje İmzası

Big Bang Startup Challenge 2020 girişimlerimizden Searover, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı İzmir Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Yeşil ve Mavi dönüşüm programı kapsamında fon almaya hak kazanan Windrover IoT “Rüzgâr Türbin Kanatları İzleme Sistemi” projesinin sözleşmesini imzaladı.

Searover, geliştirilebilir sensör ve ekipmanlara sahip, uzaktan kontrollü, modüler su altı robotu ile zorlu su altı çalışmalarını kolaylaştırır; geniş yelpazeli su altı teknoloji çözümleri sunar.

Remotify’a 750 bin TL Yatırım

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Remotify, Keiretsu Forum Türkiye melek yatırımcılarından 750 bin dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını duyurdu.

Remotify, freelance yazılımcılar ile proje sahiplerini buluşturan yetenek platformu olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Remotify

 

Bimcrone, UNECE International PPP Forum’a Katıldı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Bimcrone’un CEO’su Nesrin Akın Öztabak, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Forumu tarafından 4-6 Mayıs tarihinde İspanya’da düzenlenen 6. UNECE International PPP Forum’da konuşmacı olarak yer aldı.

Bimcrone, bir inşaatın plandan yıkıma, hayat döngüsündeki tüm süreçlerini gerçek zamanlı izlenebilir, raporlanabilir, gerçek zamanlı veri ile yönetilebilir hale getiren bir bulut yazılım, dijital ikiz çözümüdür.

 

HydroBorPEM’e Birincilik Ödülü

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden HydroBorPEM, bu yıl 14.’sü düzenlenen Yıldızlı Projeler Yarışması 2022’de StartUp Kategorisinde Birincilik Ödülü’nün sahibi oldu.

HydroBorPEM, alternatif enerjili araçlardan biri olan hidrojen yakıt hücreli araçlar için 6 kat verimli ve yerli kompozit membran üretiyor.

Deepsport Uygulamasında Yeni Güncelleme

Big Bang Startup Challenge 2021 finalistlerinden Deepsport, mobil uygulamasının premium versiyonu için mobil marketlere bir güncelleme sunduğunu duyurdu.

Deepsport’un uygulama indirme linklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.deepsport.exercise.demo
App Storehttps://apps.apple.com/tr/app/deepsport-fitness-antren%C3%B6r%C3%BC/id1594729056?l

 

Syntonym, South Summit2022’de

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Syntonym, 8 Haziran’da İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleşecek South Summit 2022’de finalistlerden biri olarak seçildi.

Syntonym, kameralardan gelen görsel verileri GDPR-KVKK uyumlu bir şekilde veriye metrik kaybı yaşatmadan anonimize eden bir yapay zeka platformudur.

İTÜ Çekirdek’ten Haberler

İTÜ Çekirdek’te Etkinlik ve Eğitimler Tüm Hızıyla Devam Ediyor

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden, depozito yerine sigortalama ile ev ve ödeme güvencesini sağlayıp kiralama süreçlerini optimize eden Depozero ekibi ile Çözüm Atölyesi gerçekleştirdik.

İTÜ Çekirdek eğitimleri kapsamında, ZEO ekibinden Mert Vahid Demir’in sunumuyla Acceleration Class-SEO’ya Giriş (#2) eğitimi gerçekleştirildi.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close