Yatırıma Giden Yol: Eyedıus

İTÜ Çekirdek girişimlerimizin yatırım serüvenlerini mercek altına aldığımız röportaj serimizden herkese merhaba! Yatırıma Giden Yol serimizin bu haftaki konuğu; Boğaziçi Ventures, Ak Portföy ve Bedri Güntay’ın yer aldığı turda 4 milyon 150 bin TL yatırım Eyedius! Sorularımızı, Eyedius Kurucu Ortağı ve CEO’su Gökhan Tuna yanıtlıyor!
Röportaj serimizin tüm girişimcilerimize ve girişim adaylarına ilham olmasını umuyoruz. Aklınıza takılan herhangi bir soruda, https://blog.itucekirdek.com/iletisim/ adresinde yer alan mesaj kutucuğunu doldurarak bizimle iletişime geçebilirsiniz!
Merhaba, sizi ve Eyedius ekibini okuyucularımıza tanıtmak isteriz.
Merhaba, ben Gökhan Talat Tuna, Eyedius kurucu ortağı ve aynı zamanda CEO’suyum. Saint Benoit Fransız Lisesi’nin ardından İstanbul Kültür Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği’ni tamamladım, daha sonra ise Kanada’da Toronto Üniversitesi’nde mühendislik denkliğimi aldıktan sonra George Brown College’ta İnşaat ve İşletme Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Eyedius Teknoloji öncesinde 2009-2013 yılları arasında Kiewit Infastructure Co’da çalıştım. 2013 yılından bu yana ise diğer kurucu ortaklarımız Serdar Yılmaz ve Simay Danış ile birlikte kurduğumuz Eyedius çatısı altında markamızı daha ileriye taşıyacak çözümler geliştiriyoruz.
Eyedius nedir? Ne yapar?
Eyedius olarak, kullanıcıların mevcut güvenlik kameralarını; gördüğünü analiz eden, riskli durumları gerçekleşmeden haber veren bir akıllı güvenlik sistemine dönüştüren bir yapay zekâ firmasıyız.
“14 kişilik güçlü ekibimizle büyümemizi sürdürüyoruz!”
Eyedius’un bir kuruluş hikayesi var mı?
2013 yılında Ar- Ge çalışmaları ile ilk algoritmalarımızı oluşturduğumuz Eyedius, 2017 yılında ticari hayatına başladı. Bu dönemde hem ulusal hem de uluslararası alanda pek çok ödül aldık. Üç kurucu ortak ve danışmanlarla beraber toplamda 14 kişilik bir ekibiz. Yazılım süreçlerini geliştiren ve takip eden teknik ekibin yanı sıra, bünyemizde yer alan akademik danışmanlar ve pazarlama süreçlerini yöneten ekibimiz ile her geçen gün büyümeye devam ediyoruz.
“Geliştirdiğimiz teknoloji ile müşterilerimize uçtan uca, yüksek teknolojili ve konforlu bir güvenlik deneyimi sağlıyoruz.”
Eyedius olarak rakiplerinizden sizi ayıran özellik nedir?
Eyedius olarak, yapay zekâ teknolojisi ile sunduğumuz güvenlik çözümlerinde kullanıcının mevcut güvenlik kameralarını kullanarak, ek altyapı ve donanım maliyeti oluşturmuyoruz. Bu sayede kullanıcıların sahip olduğu kameralar, Eyedius ile yapay zekaya sahip akıllı bir güvenlik sistemine dönüşüyor. Kamera görüntülerini her saniye analiz ediyoruz ve güvenlik riskleri oluşmadan kullanıcılarına bilgi verdiğinden proaktif bir güvenlik hizmeti sağlıyoruz.
Yapay zekâ ile akıllandırılan kameralarda güvenlik yönetimi, çok daha verimli ve teknolojik olarak yönetilirken, uyarı durumunda da işletmelere ve tesislere özel bildirim akışı ile uçtan uca güvenlik hizmeti sunuyoruz. Kameralarda riskli durum tespit edildiği anda; olay yerinde sesli uyarı, kullanıcıya ve güvenlik ekibi olan tesislerde güvenlik ekibine mobil bildirim, ilgili kişiye ulaşılamazsa alarm izleme merkezimiz tarafından bir üst yöneticinin aranması ya da emniyete bilgi verilmesi gibi alarm ve bildirim akışlarımız bulunuyor. Güvenlik ekibinin uyarı sonrası olay yerine gitme sürecini de kontrol ederken; müşteri mevcut altyapısıyla uçtan uca, yüksek teknolojili ve konforlu bir güvenlik deneyimi sağlıyoruz.
“Boğaziçi Ventures, Ak Portföy ve Bedri Güntay’ın yer aldığı yatırım turunda, 4 milyon 150 bin TL yatırım aldık.”
Yakın zamanda bir yatırım aldınız. Süreç nasıl gelişti, kimler katıldı sürece, neler yaşandı?
2017 yılında, Big Bang Start-up Challenge süreci ile birlikte ilk tohum yatırımımızı Boğaziçi Ventures ve Hub Girişim Sermayesi’nden aldık. Yeni yatırım turumuzu ise bu yıl başlattık. Pek çok değerli yatırımcı ve kurumlarla görüştükten sonra Boğaziçi Ventures, Ak Portföy ve Bedri Güntay’ın yer aldığı yeni yatırım turunda, toplamda 4 milyon 150 bin TL yatırım aldık.
“2022’de Azerbaycan ve İngiltere pazarında faaliyetlerimize başlayacağız!”
Eyedius olarak hedefleriniz neler?
Kurulduğumuz ilk günden bu yana hedefimiz hayatın her alanını güvenli kılmak. 2017 yılından bugüne dek onlarca farklı kurumsal firma ile çalışarak güvenlik alanında görüntü işleme odaklı projelerimizi hayata geçirdik. Aldığımız bu yatırım ile amacımız ülkemizde özellikle pandeminin ekonomik açıdan yoğun bir şekilde etkilediği küçük ve orta ölçekli işletmeler için bütçe dostu, akıllı ve faydalı bir güvenlik sistemini sunarak, onlara destek olmak. En önemli ihtiyaçlarımızdan biri olan güvenlik konusunda her işletmenin yüksek teknolojiye erişebilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 2022 yılının ikinci çeyreğinde iki distribütörümüz ile Azerbaycan ve İngiltere pazarına doğru büyümeyi hedefliyoruz.
Bir girişimci olarak mutlaka inişleri ve çıkışları yaşamışsınızdır. Peki, yapamayacağım artık deyip, bırakma noktasına geldiğiniz oldu mu?
Eyedius 2014 yılından beri yoğun süren bir Ar-Ge sürecinin ardından 2017 yılında kuruldu. Özellikle Ar-Ge döneminde yorulduğumuz zamanlar elbette oldu. Ancak aldığımız başarılı sonuçlar her defasında neden yola çıktığımızı hatırlamamızı sağladı.
“Girişimciler, başarıya ulaşma yolunda hırslı ve çalışkan olmak zorunda!”
Yatırım almak isteyen ya da yatırım turunda olan girişimlere tavsiyeniz ne olur?
Girişimcilik son yıllarda İTÜ Çekirdek gibi kaliteli kurumların da desteğiyle çok trend bir konu haline geldi. Üniversite sınavı öncesi yapılan bir araştırmada gençler en çok “girişimci” olmak istediklerini belirtmişler. Artık herkes fikrini duyurmak ve hayata geçirmek istiyor. Bunun için de hırslı ve çalışkan olmak ilk yapılması gerekenler arasında yer alıyor. Ardından mutlaka girişim fikrinizi hayata geçirmek için etrafınızdakilere danışın. En mükemmel fikir sizin olsa da hayata geçirmek ya da para kazanma döngüsünü sağlamak mümkün olmayabilir. Son olarak girişimcilere her anlamda destek olan yerlere başvurun. Tıpkı bizim İTÜ Çekirdek ile olan serüvenimiz gibi 😊