Yapay zekâ ve makine öğrenimi kavramlarının yaratacağı olası iş alanlarını konu edindiğimiz bir önceki yazımıza buradan erişebilirsiniz.

Bu yazımızda ise yapay zekâ teknolojisinin iş dünyasını nasıl şekillendireceği konusunda şirket CEO’larının yorumlarını derledik.

Russell Glenister-Curation Zone CEO:

Yapay zekâ, sürücüsüz arabalar gibi yapılması imkânsız görünen şeylerin mümkün olabileceğini bize göstermeye başladı. Bu alandaki gelişmeyi destekleyen en önemli öğeler, yapay zekânın öğrendiği veriyi yorumlayabilmesi ve hızlı “GPU”lar (Graphical processing unit) oldu. Yapay zekânın başarılı olabilmesi için iki şart var: Hızlı işlemciler ve anlaşılabilir veri akışı.

Dr. Nathan Wilson-Nara Logics CTO:

Yapay zekâ bir restoran tarafından konuklarına kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak için pekâlâ kullanılabilir. Yapay zekâ kullanımı ile ortamda bulunan konukların ilgi alanlarına ve sunulan yemeğin çeşitliliğine göre, yemek yerken çalınacak müzik belirlenebileceği gibi, restoranın duvarlarının renkleri ve görselliği de değiştirilebilir.

Dr. Hossein Rahnama-Flybits CEO:

İş gücünün yapısı ve şablonu değişiyor, ancak yapay zekânın mevcut işlerin yerini alacağını düşünmüyorum. Yapay zekâ, bilgi üzerine kurulu bir ekonomik sistem ve daha gelişmiş bir hayat formu oluşturmamız için otomasyonlar yaratmamızı sağlayacak.

Amir Husain-SparkCognition CEO:

Yapay zekâyı yazılımcılığın ikinci dönemi olarak görüyorum. Halihazırda bu işi yapan bir yazılımcının öngöremeyeceği olasılıkları öngörüp, iyileştirme yapmak için kendi başına aksiyon alacak bir sistemden bahsediyoruz. Örneğin siber güvenlik sistemlerinde herhangi bir yazılımcının içinden çıkamayacağı bir karmaşıklığı çözmek için kaçınılmaz olarak yapay zekâya ihtiyacınız olacak.

İş süreçlerinde SAP’nin yapay zekâ yazılımı HANA’yı kullanan, dünyanın en büyük perakende zinciri Walmart’ın CIO’su Karenann Terrell yapay zekâya niçin ihtiyaç duyduklarını anlatıyor:

Dünya genelinde 11 bin mağazamızda operasyon yönetiyoruz. Bu operasyonda bilgisayarlardan, mobil cihazlardan, finansal işlemlerden, sensörlerden ve üretim bandındaki ekipmanlardan elde edilen veriler HANA tarafından toplanarak anlamlandırılıyor. Bu sayede süreçleri nasıl hızlandırabileceğimizi ve operasyonu yürütmek için ne kadar kaynağa ihtiyacımız olduğunu görebiliyoruz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close