İTÜ Çekirdek olarak EuroAsian Startup Awards, Accelerator/Incubator Program kategorisinde ülke finaline kalmayı başardık, oylarınızı bekliyoruz. 🙂 Bu başarıda en büyük payı olan İTÜ Çekirdek girişimcilerimizden ve etkinliklerimizden haberler yazımızda!

İTÜ Çekirdek EuroAsian Startup Ödüllerinde Ulusal Finalist!

OYLAR İTÜ ÇEKİRDEK’E! EuroAsian Startup Awards’da, Best Accelerator & Incubator Program kategorisinde ülke finalindeyiz! Bizi desteklemek isterseniz bir oyunuzu alırız. 

Scotium Türk Futbolunun Altyapısını Desteklemeye Devam Ediyor

Kitle kaynaklı futbolcu gözlemciliği yapan scout uzmanlarının İTÜ Çekirdek girişimi Scotium platformunu kullanarak videolu analizini yaptığı 5 futbolcu Fenerbahçe’nin altyapısına transfer oldu!

Winergy, Kanada Pazarına Hazır

Enerji verimliliğinde son kullanıcılar olan hane sahiplerine yönelik çözümler sunarak, hanelerin elektrik, ısınma ve su faturalarından tasarruf etmelerini sağlayan, karbon emisyon oranını düşüren Winergy, barındırdığı analitik tool içeriğini Kanada pazarı için de hazır hale getirdi. İTÜ Çekirdek girişimi, iş geliştirme ve ortak pazarlama strateji partnerlerine arasına ise enerji yatırım kuruluşları ve Amazon’dan 50 milyon dolar yatırım alan “Tado” yu dahil etti.

Swaps, A.B.D.’deki Dorian Kasırgasının Peşinde

SWAPS, Ağustos ayının son günlerinden itibaren ABD’nin güneydoğu kesimlerinde ve Bahamalar’da şiddetli bir şekilde etkisini gösteren Dorian Kasırgası’nın gelişimini bir süredir takip ediyor. Kasırganın sayısal modellemesini gerçekleştiren SWAPS ekibi, üç gün öncesinden doğru tahminlerde bulunarak kasırganın yönelimini ve yapısını üç boyutlu görsel tasarım ile başarılı şekilde öngördü.

Laska Energy, Impact Innovators Dergisinde

Laska Energy, Impact Innovators dergisinde ilk ve tek Türk girişim olarak yer aldı.

PetSurfer ve Havhav’dan Özel Kampanya

PetSurfer ve Havhav iş birliğinden BÜYÜK FIRSAT! havhav.com.tr’de “PetSurfer39” koduyla köpek dostlarımızın sürpriz kutusunu 20 TL indirimle 39 TL’ye alabilirsiniz.

Büyük Araç, Online Keşif ve Fiyat Hesaplama Modülünü Aktif Hale Getirdi

Online olarak vinç kiralama hizmeti veren Büyük Araç, kullanıcılarının işlerini daha kolay hale getirmek ve hizmet alma hızını artırmak amacıyla Online Keşif ve Fiyat Hesaplama Modülünü kullanıma sundu.

Çözüm Atölyesi’nin Bu Haftaki Konuğu “Redo” Oldu

2019 girişimcilerimizden Furkan Çetin’in kurucusu olduğu ReDo’nun ürünleri olan eğitim kitlerine yönelik Çözüm Atölyesi düzenledik. İTÜ Çekirdek girişimlerimizin bir araya geldiği etkinlikte, fikir alışverişi ve soru-cevap şeklinde etkileşimli geçen bir atölye gerçekleşti.

Girişimcilerimiz PRODİS Bilgilendirme Semineri ve Şirketleşme-Muhasebe Eğitimi’ndeydi

TÜBİTAK BİGG programı kapsamında 2. Aşama başvurusu için TÜBİTAK’a yönlendirilmeye hak kazanan girişimcilerimiz “PRODİS Bilgilendirme” semineri sonrasında PRODİS girişlerini tamamladı. Ardından “Şirketleşme ve Muhasebe” eğitimine katılan girişimciler, şirket kurulumu ve mali konularla ilgili detaylı olarak bilgilendirildi.

Girişimciler, Ekim-Kasım aylarında TÜBİTAK’ta gerçekleşecek panel sunumları öncesinde hazırlıklarına eğitim ve bire bir mentorluk çalışmalarıyla devam edecek.

TÜBİTAK BİGG programı hakkında detaylı bilgi için https://bigg.itucekirdek.com/ ‘u ziyaret edebilirsiniz.

İTÜ Çekirdek Girişimcilik Eğitimleri Başladı!

İTÜ Çekirdek’te 4. dönem girişimleri eğitime başladı.  2019 yılı için son eğitim döneminde girişimciler Big Bang 2019’a hazırlanıyor. Siz de geleceğe tanık olmak ve bu heyecanı yerinde yaşamak istiyorsanız 28 Kasım 2019, saat 12.00’de UNIQ İstanbul’a Davetlisiniz! Kayıt için: https://bigbang.itucekirdek.com/kayit-ol/

İTÜ Çekirdek Oyun Girişimleri Buluştu

Oyun sektöründe faaliyet gösteren İTÜ Çekirdek girişimcilerimiz, farklı sektörlerden girişimcilerimizle bir araya geldi.  Buluşmada, oyun sektöründe yer alan girişimcilerimiz ihtiyaçlarını ve deneyimlerini paylaşırken, farklı sektörlerde faaliyet gösteren İTÜ Çekirdek girişimcilerinden aldıkları geri bildirimlerle kendilerini değerlendirme fırsatı buldu.

İTÜ Çekirdek Kuluçka girişimleri ‘Kuluçka Buluşmaları’ kapsamında bir araya geldi!

Her ay farklı konuşmacının ağırlandığı “Kuluçka Buluşması”nın bu ayki konuğu ScaleX kurucusu ve yönetici ortağı Dilek Dayınlarlı oldu. Etkinlik kapsamında önce girişimcilerden son gelişmeleri dinleyip, birlikte fikir alışverişinde bulunduk; daha sonra ise Dilek Dayınlarlı ile startuplarda ölçeklenme üzerine söyleşi gerçekleştirdik.

Çekya Başbakanı İTÜ Çekirdek’i Ziyaret Etti

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Çekya Başbakanı Andrej Babis İTÜ ARI Teknokent’e ziyarette bulundu. Ziyarette, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit, Çekya Sanayi ve Ticaret Bakanı Karel Havlicek, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Ünal, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın ve İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Deniz Tunçalp de hazır bulundu.

İTÜ ARI Teknokent’e gerçekleştirilen ziyarette heyet, teknolojisi ile öne çıkan İTÜ ARI Teknokent firmalarından PayCore; İTÜ Çekirdek’te ise Teleporter, Hyggefoods, Bunsar ve Scoutium girişimlerimiz ile bir araya geldi.

Avokadio, Hürriyet Gazetesinde

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Avokadio, Hürriyet gazetesinde, Ahmet Can’ın köşesine konuk oldu.

 

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close