Geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 13-17 Şubat tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Lisa indirilmeye sunuldu!

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Insprea, sosyal medyada paylaşmak için en ideal fotoğrafı analiz edebilen Lisa isimli mobil uygulamasını Apple App Store’da yayımladı.

Lisa, yapay zeka algoritmasıyla fotoğraflarınızı analiz ederek hangilerinin Instagram’da daha fazla beğenileceğini tespit edebiliyor. Instagram için fotoğraf asistanı olarak tanımlanan uygulama buradan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

» Synesis Marine ilk satışını gerçekleştirdi!

HDPE hizmet tekneleri imal eden girişimimiz Synesis Marine, CNREXPO Yeşilköy’de gerçekleştirilen 11. CNR Avrasya Boat Show uluslararası tekne fuarında ilk satışını gerçekleştirdi!

» givin kitlesel fonlama kampanyasını başlattı

givin, artık sadece fazlalık olarak duran eşyaları satışa çıkarıp geliriyle eğitim için çalışan sivil toplum kuruluşlarına (STK) destek olunmasını sağlayan bir sosyal girişim projesi. givin, sosyal faydaya katılımı arttırmak ve STK’lar için yeni ve verimli bir kaynak geliştirme kanalı yaratmayı amaçlıyor.

Bulusum.biz platformunda kitlesel fonlama kampanyası başlatan girişim, 60 gün içerisinde 25.000 TL destek toplamayı hedefliyor.

Proje hakkında detaylı bilgiye ulaşmak ve destek olmak için buradan kampanya sayfasına gidebilirsiniz.

» Ustamdan’ın kitlesel fonlama kampanyasında son 4 gün

Ustamdan; Türkiye’de zanaatı ve zanaatkarı kucaklayan Ustamdan projesi, Anadolu’ya ait ürünleri ve Anadolu kültürünü dünyaya tanıtmayı, taşrada yer alan ustalar ve çıraklar için istihdam imkanı sağlamayı, böylelikle her bölgede o bölgeye özel ekonomik sürdürülebilir değerler yaratmayı, bir yandan da yerel kültürel değerleri gün yüzüne çıkarmayı hedefliyor.

Girişim bin yıllık usta ellerin hikayelerinin kısa film serisi ile ölümsüz hale getirilmesi ve böylelikle Ustamdan projesinin tanıtılması ve köklü değerlerin gelecek nesillere de taşınması planlanıyor.

Bulusum.biz platformunda kitlesel fonlama kampanyası başlatan girişimimiz, hedefine ulaşması durumunda ayrıca Anadolu’daki yerel değerleri korumayı, hak ettiği noktaya ulaştırıp sürdürülebilir hale getirerek yerel ekonomilerin ve kültürel değerlerin korunması ve güçlendirilmesi ile yerel ekonomilerin büyümesini de sağlamış olacak.

4 gün daha sürecek olan kampanyaya buradan destek verebilirsiniz.

» Dünya Melek Yatırım Forumu 2017 gerçekleşti

Dünya Melek Yatırım Forumu 2017, Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği ev sahipliğinde 12-14 Şubat tarihleri arasında İstanbul Swissotel’de gerçekleştirildi.

Merkezi Washington DC’de bulunan GBAN (Global Melek Yatırım Ticaret Örgütü) ile merkezi Brüksel’de bulunan (EBAN) Avrupa Melek Yatırım Ticaret Örgütü’nün de destekçileri arasında olduğu forum, bu yıl 54 ülkeden 400’ü aşkın melek yatırımcıyı, yatırım ağı yöneticisini, iş adamlarını, akademisyenleri, uluslararası dernekleri ve borsa uzmanlarını İstanbul’da bir araya getirdi.

Perakendenin geleceğini inşa eden girişimimiz Buy Buddy ve TEB Fintech Future Four’un kazananı Miks etkinlikte yatırımcılara sunum yaptılar.

» The Geyik dev markalar tarafından tercih ediliyor

Pozitif içerik sitesi” sloganıyla yayın yapan TheGeyik.com, geçtiğimiz ay Selfy, Akbank, LC Waikiki bu ay içerisinde Dimes, Türk Telekom, Superonline ve Eti Hoşbeş gibi markalar ile kampanya çalışmaları gerçekleştirdiğini duyurdu.

Platformun kurucusu Can ve Cem Dişbudak, aralık ayında ise Vodafone, Coca Cola, Garanti Bankası gibi dev markalar ile çalıştıklarının altını çiziyorlar.

» Arda Deniz Dokuzoğlu TEDxBahcesehirUniversity 2017’de olacak

İlk etkinliklerini üniversitede gerçekleştiren TEDxBahcesehirUniversity 2017 yılında İstanbul’un en güzel sahnesi Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirecek.

Canlı hücreleri programlamak için genetik bir dil geliştiren GEEN Biotech CEO’su Arda Deniz Dokuzoğlu, 8 Nisan’da konuşmacı olarak TEDxBahcesehirUniversity’de sahneye çıkacak.

Etkinlik hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

» Bakan Özlü İTÜ Çekirdek’i ziyaret etti

T.C Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü İTÜ Çekirdek ofisimizde geleceği şekillendirecek girişimleri ziyaret etti ve kuluçka merkezimiz hakkında bilgi aldı.

» LeadTime önerilen Galaxy uygulamaları arasına girdi

Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması Big Bang 2016’da finale kalan LeadTime, ekim ayında uygulama mağazalarında yayınladığı mobil sosyal ağı ile kullanıcılarının ‘geleceğe video göndermelerini’ sağlıyor. Bugüne kadar 20 bin videonun paylaşıldığı LeadTime, Samsung’un desteğiyle Türkiye’deki 7 milyon akıllı telefonda öneriler uygulamalar listesinin 1. sırasında yer alıyor.

» Girişimin 7 Büyük Semineri devam ediyor!

Girişimin 7 Büyük Semineri serisinde bu hafta Türkiye’nin en büyük mobil oyun stüdyolarından Gram Games CEO’su Mehmet Ecevit girişimcilere ve girişimci adaylarına büyüme stratejilerini anlattı.

“Ne kadar fazla yatırım alırsanız alın, eğer parayı nereye harcayacağınızı bilmiyorsanız büyüyemezsiniz.” diyen Ecevit’in seminerini kaçıranlar ve hatırlamak isteyenler yukarıdaki oynatıcıdan seyredebilirler.

Seri, 22 Şubat’ta iyzico’dan Hakan Erdoğan’ın teknoloji semineri ile devam edecek.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close