Butik Deneyimler projesi Google’ın desteği ile düzenlenen ve Silikon Vadisi’nin en prestijli girişimcilik etkinliklerinden biri olarak kabul edilen StartupGrind Global etkinliğinde teknolojisini sunmak üzere 5 kıtadan 200 şehirde yapılan on binlerce başvuru arasından seçilen 100 girişimden biri oldu.

Butik Deneyimler’in Paylaşım Ekonomisine Dayalı Pazar Yeri modeli ilgi çekiyor. Geleceğin paylaşım ekonomisi üzerine şekilleneceğini öngören ve “Uber, Airbnb gibi markaların başarısı tesadüf değil, bu artık yeni gerçeklik, yeni iş yapma modeli.” mottosu ile yola çıktıklarını belirten Butik Deneyimler kurucusu Ersan Bilik, “Bizi gerçekten mutlu eden şeyler sahip olduklarımız değil, yaşadığımız güzel deneyimlerdir – örneğin uzun zamandır Likya yolunu yürümek istiyorsunuz ancak konu ile ilgili hiçbir fikriniz yok. Ya da hât sanatının inceliklerini bilmek istiyorsunuz ancak işin erbabını bulamıyorsunuz. Herhangi bir bölgeyi turist gibi değil de oradaki bir yerli gibi yaşamak, onların yaşadığı hayatı deneyimlemek istiyorsunuz. Ya da hiç fikriniz olmayan bir konu hakkında, mesela kuantum felsefesini öğrenmek ya da yönetim becerilerinizi geliştiren bir doğa yürüyüşü ve kampı. İşte biz bu deneyimli uzmanlar ile bu deneyimi yaşamak isteyen romantik tüketicileri bir araya getiren sosyodijital platformuz.” diyor.

ButikDeneyimler StartupGrind Silikon Vadisi’ne bulut temelli, esnek ve ölçeklenebilir teknoloji altyapısı için seçildi

Silikon Vadisi etkinliğine kabul sürecinin oldukça yorucu olduğunu belirten Rıfat Arıcanlı (CSA), “Biz daha önce Almanya’da, Portekiz’de ve Finlandiya’da da oldukça prestijli girişimcilik etkinliklerine kabul almış ve görünürlük sağlamıştık. Bu sayede StartupGrind ile tanışıp başvuru için davet aldık. Teknoloji, ekip, strateji ve finansal açılarından yapılan değerlendirmeleri başarıyla geçtikten sonra başvurumuz onaylandı. Binlerce başvuru arasından seçilerek iddialı teknoloji girişimleri arasında olduğumuz için gururluyuz” dedi.

Bulut tabanlı mobil pazaryeri altyapımız farklı iş alanlarında dijital dönüşüm için uyarlanabilir. Butik Deneyimler teknoloji altyapısının bulut tabanlı mobil pazaryeri ve sosyal alışveriş çözümü olduğunu belirten Volkan Özçelik (CTO) “Elimizdeki esnek altyapı çözümünü farklı iş alanlarına da hızlıca uyarlanabiliyoruz, bu özelliğimiz Silikon Vadisindeki etkinliğe katılacak 100 girişimci arasına girmemizde etkili oldu” dedi.

ButikDeneyimler atik (Agile) yazılım geliştirme sürecini Amazon Bulut (AWS) ile buluşturan bir yazılım fabrikası

Ericsson Orta Doğu ve Afrika İş Geliştirme Direktörü ve İTÜ Çekirdek Mentoru Hasan Basri Akırmak, “Türkiye’de çok az girişim bulut temelli platformu Silikon Vadisindeki beklentileri karşılayacak şekilde esnek, ölçeklenebilir olarak kurguluyor. Butik Deneyimler, bulut platform öncüsü Amazon Web Services (AWS) hizmetlerini ölçeklenebilir yük dağılımı (Load Balancing), gerçek zamanlı veri akışı işleme (Stream Processing) gibi amaçlarla kullanıyor. Yazılım geliştirme süreçleri de CI/CD (Continuous Integration / Continuous Delivery) yaklaşımı ile Türkiye ve ABD olmak üzere iki ülkedeki ekip ile yönetiliyor” diyor.

Butik Deneyimler platformunun henüz kapalı test sürecinde olduğunu ve bahar aylarında lansman planladıklarını belirten Emrah Yaman (CDO), “Kullanıcı deneyiminin kusursuz olması için çalışıyoruz. Tüm iş süreçlerini bu açıdan test ediyoruz; biz kullanıcımızı mutlu etmek istiyoruz. Uygulamamızı deneyimlemek isteyen kullanıcılarımız web sitemizden e-posta adreslerini bize bırakabilir” dedi.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close