Facebook, İnternet Sitesi Tasarımını Yeniledi

2.5 milyarın üzerinde aylık aktif kullanıcı sayısıyla hâlâ dünyanın en çok kullanılan sosyal medya mecrası olan Facebook, internet sitesinin tasarımında güncellemeler yaptı.

Kullanımı hızlandırmak ve kolaylaştırmak için yapıldığı duyurulan yeni tasarımla siteye son zamanlarda oldukça revaçta olan karanlık mod özelliği de eklendi. Facebook açıklamasında kurulmalarının üzerinden geçen 16 sene boyunca mobil kullanıma olan talebin artmasıyla odaklarını mobil uygulamalarına yoğunlaştırdıklarını ifade etti. Bu dönemde internet sitesinin geri planda kaldığının gözlemlendiği ve bu ihtiyacı karşılamak için kullanıcı görüşmelerine istinaden sitenin kullanımını kolaylaştırmaya ve daha fonksiyonel kılmaya yarayacak değişiklikler yapıldığı bildirildi.

Zoom’da Odadan Kaçış Oyununa Ne Dersiniz?

Pandemi ile beraber evden çalışma modeline geçilmesiyle dönemin yıldızı parlayan girişimlerinden biri olan Zoom farklı ve yaratıcı amaçlarla kullanılmaya da başlandı.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Puzzle Break girişimi Zoom üzerinde oynanabilen bir sanal kaçış odası yarattı. Şirket CEO’su Nate Martin tüm dünyanın fiziksel ve ruhsal olarak zor bir süreçten geçtiği bu dönemde kaçış odasıyla sanal ortamda yaratıcı ve eğlenceli bir deneyim yaşatmayı amaçladıklarını belirtti. Video konferans ile giriş yapılan kaçış odasından çıkmak için ipuçlarıyla dolu 90 dakikalık bir bulmacayı çözmeniz gerekiyor.

Deneyimlemek isteyenler için rezervasyon linki burada.

Tesla, %70 Kapasiteyle Çalışmalarına Başlayacağını Duyurdu

Üretim yapılan hemen hemen bütün endüstrilerin çalışmalarına ara vermek durumunda kaldığı bu dönemde otomotiv sektörünün yeni öncülerinden Tesla, Kaliforniya’da bulunan fabrikasında işçilerinin %70’iyle üretime devam etmeye karar verdi.

Eyalet yetkilerinin 16 Mart itibariyle elzem olmayan tüm üretim tesislerinin, mağazaların ve restoranların kapatılması yönünde verdiği karardan sonra Tesla fabrikasında kısıtlı da olsa üretime devam etmek için direniş göstermişti.

Geçtiğimiz günlerde 2011 yılından bu yana Amerika Birleşik Devletleri’nden uzaya astronotlu uçuş gerçekleştirmeyen NASA, Tesla’nın kardeş kuruluşlarından SpaceX tarafından üretilen roketler ve uzay mekiği ile 9 yılın ardından Amerika Birleşik Devletleri topraklarından uzaya ilk astronotlu uçuşunu gerçekleştirmişti.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close