Dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook, ulaşılması güç bir kilometre taşını daha geride bıraktı ve alanında bir ilki başardı: Bir gün içerisinde 1 milyar kişi sosyal ağa bağlandı!

Facebook’un kurucu CEO’su Mark Zuckerberg, profilinden yaptığı duyuruyla 24 Ağustos günü tam 1 milyar kişinin sosyal ağa bağlantını duyurdu. Bu da -ortalama- dünyadaki her yedi kişiden birinin aynı günde Facebook’a girdiği anlamına geliyor.

Amacı insanları bir araya getirmek olan bir şirket için bu kilometre taşının önemi hiç şüphesiz inanılmaz büyük. Zuckerberg de 1 milyarın önemli bir kilometre taşı olduğunu söylüyor fakat daha yolun başında olduklarını belirtiyor. Zuckerberg, dünyanın ücra köşelerine internet bağlantısı ulaştıran internet.org projesini de yürütüyor ve günlük 1 milyar ziyaretçi sayısında bu proje önemli bir rol oynuyor.

Facebook için şimdi sırada mobil kullanıcı sayısını artırmak var. Sosyal ağın günlük mobil kullanıcı sayısı son açıklanan verilerie göre 844 milyon seviyesinde. Facebook’tan yakında bu alanda bir kutlama açıklaması duymamız olası.

1,49 milyar kişi tarafından aktif olarak kullanılan Facebook’un aktif kullanıcılarının yüzde 83,1’i Kuzey Amerika kıtası dışından.

Facebook’un günlük 1 milyar ziyaretçi kilometre taşını kutlamak için yayınladığı videoyu aşağıdaki oynatıcıdan seyredebilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close