Brainworks İsimli Girişimden Yapay Zekâ Destekli COVID-19 Uygulaması

Pandemi dönemi başlangıcından itibaren birçok girişim COVID-19 adı verilen virüsün neden olduğu salgının durdurulmasına yönelik çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların bir kısmı hastalığa müdahale için gerekli olan malzeme üretimine odaklanırken, bir kısmı da ileri teknoloji ürünleri kullanarak salgının yayılmasını önlemeyi amaçlayan çözümlere odaklanıyor.

Kullanıcılar bir yandan bu dönemde üretilen birçok uygulama aracılığıyla toplanan verilerin gizliliği ve daha sonra ne amaçlarla kullanılacağı konusunda endişe ederken geçtiğimiz ay içerisinde kişisel sağlık durumunuzu takip edebileceğiniz yeni bir web uygulamasının lansmanı yapıldı.

Kaliforniya merkezli Brainworks girişimi tarafından Medio Smart Health ismi verilen uygulamayla kullanıcılar akıllı telefonlarını, tabletlerini ve bilgisayarlarının kameralarını kullanarak hayati fonksiyonlarını ve COVID-19 kaynaklı semptomlarını takip edebiliyor.

Ülkelerin Startuplardan Beklentileri Farklılaşıyor

Yeni bir iş ortamı için istikrarlı bir ortama ihtiyaç olduğu söylene dursun, teknoloji startupları pandemi, ekonomik daralma, ticaret savaşları ve birçok felaketin yaşandığı bu dönemde dahi yatırım almaya devam ediyor.

Bu olumlu değerlendirmenin yanında yakın dönemde ciddi anlamda büyüme gösteren ve hızla büyümeye devam eden TikTok ve WeChat gibi girişimler, ülkeler arası ticaret savaşları neticesinde yerel hükümetlerin engellemeleriyle karşılaşıyor. Sadece Amerika Birleşik Devletleri değil, Avrupa’da da hükümetler teknoloji firmalarına yönelik çeşitli regülasyonlar uygulamanın peşinde.

Uzmanlar tüm bu gelişmeler ışığında artık kesin sınırların çizilmesinin çok da mümkün olmadığı günümüz dünyasında teknoloji girişimlerinin büyümeye devam edeceğini öngörüyor. Özellikle inanılmaz bir talebin olduğu SaaS gibi alanlarda şirketlerin maliyletleri düşürmek adına taleplerini karşılamak amacıyla hayata geçirilen girişimlerin önünün alınmasının çok da mümkün olmadığı düşünülüyor.

Nesnelerin İnterneti ve Veri Bilimi Pandemi Dönemi Sonrası Dünyasını Nasıl Etkileyecek

Tüm dünyanın eve kapandığı ve market ihtiyaçlarını çevrim içi alışveriş ile yürüttüğü bu dönemde bildiğiniz gibi e-ticaret hacmi inanılmaz bir yükseliş gösterdi.  Bunun yanında küçük alanlarda hizmet veren perakende sektörü oyuncuları kârlılıklarını sürdürme yolunda zorlu bir döneme girdi.

Bu işletmeler pandemi döneminde hızla e-ticaret uygulamalarına giriş yaparak hayatlarını sürdürme yolunda adımlar attı peki ilerleyen dönemde ne yapmaları gerekiyor?

Perakende girişimlerinin ilerleyen dönemde üzerinde durmaları gereken konular verinin, biyolojinin ve donanımın gücüne güvenmek olacak.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close