ZOOM, YENİ GÜVENLİK SİSTEMİNİ DEVREYE ALMAYA HAZIRLANIYOR

Geçtiğimiz birkaç ayda yıldızı birden parlayan ve güvenlik açıklarının ortaya çıkmasıyla bir nebze de olsa gözden düşen video konferans platformu Zoom, güvenli iletişim firması Keybase’ı satın almış ve çok sayıda tanınmış güvenlik mühendisi ve kriptologtan oluşan ekipten danışmanlık almaya başlamıştı.

Girişim, uçtan uca şifreleme hizmeti sunmak için oluşturduğu bu ekibin hazırladığı özelliği devreye aldığında şifreleme hizmetinden yalnızda ücretli kullanıcılarının yararlanabileceğini duyurdu. Uçtan uca şifre özelliği kullanıcılar arasında paylaşılan dosyaların sadece alıcılar tarafından ulaşılmasına olanak sağlıyor.

GOOGLE, PİYASADAN ÇEKTİĞİ GOOGLE+ YERİNE CURRENTS UYGULAMASINI KULLANIMA SUNACAK

Facebook son 15 yıla damga vuran hegomanyası sırasında birçok sosyal medya mecrasının türediğine tanık olduk. Bunlardan biri de Facebook’un en büyük rakiplerinden biri olan Google tarafından geliştirilen Google Plus idi. Ancak kullanıcılar tarafından Google haritalarda yer alma ya da arama sonuçlarında görünmek için hesap oluşturma zorunluluğu dışında fazla kullanılmayan ürün bir süre önce piyasadan kaldırılmıştı.

Google, bu ürününün yerini şimdilerde Currents adını verdiği başka bir ürünle doldurmayı planladığını açıkladı. 6 Temmuz’dan itibaren G Suite kullanıcılarının kullanımına açık olacak ürünün, kurumsal şirketlere yönelik olduğu bildirildi. Ürünün amacının çalışanlar arası iletişimi artırmak olduğu ifade ediliyor.

2019 yılında kapatılan ancak G Suite kullanıcılarının hâlâ erişebildiği Google Plus hesaplarının ise Currents hesaplarına otomatik olarak taşınacağı açıklandı.

DÜNYANIN İLK KÜRESEL 3 BOYUTLU YAPAY GÖZÜ

Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından yürütülen çalışmada dünyanın ilk 3 boyutlu yapay göz teknolojisi geliştirildi. Yıllardır biyolojik bir gözün görevini üstlenebilecek bir teknolojinin geliştirilmesi için yapılan çalışmalarda düşük çözünürlüklü görüntüler elde edilebiliyordu.

Hong Kong Üniversitesi’nde geliştirilen Elektrokimyasal Göz, sadece biyolojik bir göz yapısını taklit etmekle kalmıyor, daha keskin bir görüntü de sağlıyor. Bu gelişmeyi çığır açan bir teknolojye dönüştüren ise bir dizi nanokablo ışık sensörünün insan retinasındaki fotoreseptörleri taklit etmesiyle elde edilen 3 boyutlu yapay retina.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close