Microsoft Teams ile Artık 20.000 Kişi Aynı Anda Bir Araya Gelebilecek

Microsoft’un “Gelişmiş İletişim Planı” (Advanced Communication Plan) ile Teams’te bundan böyle, şirket çapında toplantı ve etkinlikler gerçekleştirilebilecek. Pek çok şirketin kalıcı olarak uzaktan çalışma modeline geçtiği bu dönemde, Microsoft’un yeni özellikler ekleyeceği video konferans yazılımı Teams’in özellikle büyük ölçekli firmaların işini kolaylaştıracağı düşünülüyor.

Teams, her ne kadar 20.000 katılımcılı toplantıları destekleyebilecek olsa da bu rakam interaktif durumlar için 1000 kişi ile sınırlandı. 1000 kişilik limit dolduğunda, diğer katılımcılar “salt görüntüleme” modu ile toplantı ve etkinliklere dahil olabilecek.

Şirketlerin toplantılarında Teams’i tercih etmesi için yazılıma “markalaştırma” özelliği de eklenecek. Böylece şirketler, toplantılara kendi markalarını ekleyerek daha profesyonel bir görüntü sergileyebilecek. Yazılım devi, markalaştırılmış toplantı özelliğini önümüzdeki aylarda kullanıma açmayı planlıyor. Bu özellik daha sonra, küçük çaplı toplantılar için de kullanılabilecek.

Microsoft, Gelişmiş İletişim Planı’nı Ağustos itibariyle kullanıma açtı. Şirketler herhangi bir Microsoft 365 ya da Office 365 aboneliğine bu planı dahil edebilecek ve 60 günlük ücretsiz deneme imkanından yararlanarak uygulamanın yeni özelliklerini test edebilecek.

İkonik Klavyesiyle Bir Dönemin Efsanesi Blackberry Telefonlar, 2021’de Geri Dönüyor!

Blackberry, bir dönemin efsanesi ikonik klavyesini de barındıracak yeni Android işletim sistemli, 5G özellikli telefonlarıyla 2021 yılında Kuzey Amerika ve Avrupa pazarına geri dönmeye hazırlanıyor.

2016 yılında TCL Communication tarafından satın alınan ve bu yıl itibariyle şirketle yollarını ayıran Blackberry, yeni telefonlarının üretimi için Teksas merkezli OnwardMobility ile anlaştı.

Kurumsal profesyonellerin kullanıcı deneyiminden ödün vermeden üretkenliği mümkün kılan güvenli 5G cihazlar istediğini söyleyen Blackberry CEO’su John Chen; “Blackberry akıllı telefonlar; iletişimleri, gizliliği ve verileri korumalarıyla bilinir. OnwardMobility markamızla eş anlamlı olan yüksek güven ve güvenlik standartlarımızdan yararlanan, fiziksel klavyeli Blackberry 5G cihazlar sunacağı için heyecan duyuyoruz.” dedi.

Instagram Qr Kod ile Erişim Uygulamasını Başlattı

Instagram; QR kod ile Instagram hesaplarına ulaşma özelliğini hayata geçirdi. İlk olarak geçtiğimiz yıl Japonya’da hayata geçirilen özelliğin; kullanıcıların ilgi alanları ve arkadaşlarıyla etkileşimde kalmalarını kolaylaştıracağı düşünülüyor.

Covid-19’la birlikte dijitalleşmenin tüm dünyada önemini artırmasıyla birlikte, QR kod uygulamasının özellikle kullanıcıların işletmelere ulaşmasını daha kolay hale getirmesi hedefleniyor. Bu yeni özellik sayesinde, Instagramı olmayan kişiler de işletme hesabına ait QR kodu okutarak işletme ile ilgili anında bilgi alabilecek.

Kullanıcılar, Instagram profilleri üzerinden kendilerine ait QR koda ulaşabilecek ve QR kod tarama özelliği olan herhangi bir kamera ile tüm kodları okutabilecek.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close