GİRİŞİMCİ OLMAK İSTEYENLERİN EDİNMESİ GEREKEN YETENEKLER
Parlak bir fikir bulmak, bu fikrin peşinden giderek sıfırdan kendi işini kurmak belki de hayatta elde edilebilecek en büyük başarılar arasında olabilir. Ama fikriniz ne kadar parlak olursa olsun iş, sadece bununla bitmiyor. İlk olarak girişimciliğin belli başlı yetenekler isteyen bir alan olduğu unutulmamalı ve hayata geçirdiği fikrini büyüterek sonraki aşamalara geçmek isteyen herkes öncelikle bu bilgi ve becerilerle kendini donatmalı… Peki yeni girişimlerin her geçen gün çoğaldığı günümüzde, başarıya ulaşmak isteyenlerin edinmesi gereken bu yetenekler neler?
Liderlik ve Yönetim Becerisi
Tüm maddeler arasında belki de en önemlisi, insanları iş yapmaya nasıl teşvik edeceğinizi öğrenmektir. Çünkü bir işletmeyi başarılı kılan aslında orada çalışan insanların memnuniyet seviyesidir. Yanınızda çalışan insanları yönetme ve onlara liderlik etmek yetenekleriniz ne kadar iyi olursa onların da size ve işletmenize sağlayacağı katkılar aynı oranda büyük olacaktır.
Eleştirel Düşünme ve Problem Çözme Yeteneği
Bir girişimci olarak iş fikrinizi hayata geçirmenin bir parçası da işinizin ilerlemesine katkıda bulunacak zor seçimler yapmak ve en iyi kararı verebilmektir. Eleştirel düşünme yeteneği kazanarak yaptığınız doğru ve yanlışların farkına varabilmek işletmenizi adım adım ileri taşımanıza yardımcı olacak; karşılaşacağınız problemler karşısında pes etmek yerine onları çözecek yollar bulabilmek de işinizde başarıya ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.
Temel yazılım bilgisi
Yaşadığımız teknoloji odaklı dünyada, işletmenizi öne çıkarmak için temel seviyede de olsa teknik bilgiye sahip olmanız hayati önem taşır. İki temel web geliştirme dili olan HTML ve CSS ile ilgili edineceğiniz bilgiler, işletmenizi online dünyada nasıl konumlandıracağınız konusunda da yol gösterici olacaktır.
Finansal Bilgiler & Para Yönetimi Kabiliyeti
Hangi sektörde olursanız olun, işinizi finansal açıdan yönetebilmek edinmeniz gereken yetenekler arasında olmalıdır. Mali durumunuzu hesaplamak, gelir & gider takibinizi yapabilmek, bir bütçe planlaması yapabilmek hem içinde bulunduğunuz dönemde hem de uzun vadede işinizi kolaylaştıracaktır.
Etkili Bir İş Modeli Oluşturma
Girişim fikrinizi hayata geçirmeden önce uzun vadede hedeflerinizi belirlemeli ve bu hedeflerinize nasıl ulaşmayı planladığınızın temelini oluşturacak iş stratejileri geliştirmelisiniz. İlk bakışta zor görünüyor olabilir ama size ilham verecek hikayeleri araştırıp öğrenerek, bu konuyla ilgili kurs ve seminerlere katılarak kendi iş modelinizi nasıl geliştireceğinizi zaman içinde kavrayabilir ve hayata geçirdiğiniz iş fikrinizi başarıya bir adım daha yaklaştırabilirsiniz.
Kaynak:
https://mashable.com/2018/04/23/skills-every-startup-founder-needs-to-have/