Girişimcilerimiz ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen etkinliklerde boy göstermeye ve pandeminin olumsuz etkilerine rağmen yatırım almaya devam ediyor. İTÜ Çekirdek’ten ve girişimcilerimizden son haberleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Octo Markasıyla Hizmet Veren Ahtapot App, 12 Milyon TL Değerleme ile Yatırım Aldı

Big Bang 2016 finalisti sosyal ağ platformu Ahtapot App, yeni turda Hüseyin Karayağızlider yatırımcılığında TRANGELS tarafından 12 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Aldığı yatırımla 2021’de global ölçekte varlık göstermeye hazırlanıyor.

Komşu Bostan, Vogue Türkiye Gastro Bölümünde

128 yıllık Vogue tarihinde bir ilkin gerçekleştiği ve 26 ülkedeki tüm Vogue edisyonlarının ‘’umut’ teması altında yayımlandığı güncel sayıda Komşu Bostan, Vogue Türkiye gastro bölümünde geleceğe umut veren proje olarak yer aldı.

TOSPAA Kodlama Girişimi, MİTTO Özel Ödülünü Kazandı

Tospaa Kodlama Girişimi, MİTTO Sanal Hızlandırma Programı Demo Day’e seçilen 16 girişimden biri oldu. Girişim, canlı bağlantıda gerçekleştirilen sunum neticesinde, dönem boyunca en çok gelişme gösteren iki ekipten biri olma başarısını göstererek, MİTTO ödülünü almaya hak kazandı.

Lumnion, Türkiye’yi InsureTech Connect Global’de Temsil Eedecek İlk Firma Oldu

İTÜ Çekirdek girişimi Lumnion, ülkemizi InsurTech Connect Global’da temsil edeceğini duyurdu. ITC + DIA Dünya Turu Galibi için oylama 19 Ekim’de açılıyor!

Kobaküs, QNB Finansbank Dijital Köprüyle 2022’ye Kadar Ücretsiz

Kobaküs, QNB Finansbank ile gerçekleştirdiği iş birliği ile ürününü Dijital Köprü vasıtasıyla firmaların yapacağı aylık 1000 işleme kadar 2022 yılına kadar ücretsiz olarak kullanıma sunuyor.

Ürünle ilgili ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz: https://www.qnbfinansbank.com/kobi/dijitalkopru/ucretsiz-dijital-kopru-cozumleri/hesap-yonetimi

Reengen’den Vaka Çalışması

Reengen’in yaptığı vaka çalışması ile enerji AI & IoT Platformu ile; gece operasyonlarına bağlı olarak çekilen güç değerlerinde %50’ye kadar düşüş sağlamak mümkün. Vaka çalışmasını okumak için: http://www.reengen.com/resources/case_study_altyapiproblemlerinin_tespit_tr.pdf

SorunVarmi.com ile Uzaktan Eğitim

Yeni nesil eğitim platformu ‘’Sorun Var mı?’’ sayesinde öğretmenler ve öğrenciler online olarak mekân ve zaman kısıtlaması olmadan buluşabiliyorlar. Akıllı tahta, tablet, bilgisayar ve cep telefonlarından hiçbir ek sistem ve aplikasyona gerek olmadan erişilebilen bu sistemin kullanımı oldukça pratik.

Alanında yetkin branş öğretmenleriyle online bire bir ders ve soru çözüm imkânı sağlayan platform, aynı zamanda rehber öğretmenler ve kariyer danışmanları ile ulusal boyutta meslek ve bölümler hakkında gelecek danışmanlığı hizmeti de veriyor. Öğrencilerin aklındaki tüm sorulara cevap vererek, onları yetenek ve becerilerine uygun oldukları bölüm ve üniversiteler hakkında bilgilendiriyor.

Ülkemizin eğitim alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiş olan bu platform kurumsal kullanımının yanında bireysel kullanım özelliğiyle de şimdiden öğrencilerin ve öğretmenlerin gözdesi olmuş durumda.

Girişimin Kurucusu ve projenin Direktörü olan Zeynep Soyupak, bu projenin odak değerini şu sözleriyle açıklıyor: “Biz gençliğe gönül verdik. Tüm iş gücümüzü eğitimden kariyere geçiş yolunda gençlerimizin yanı başlarında olmaya adadık. Çok inandığımız bir şey var ki; sahip olduğumuz zekâ, merak ve yaratıcılık sunduğumuz olanak ile birleştiğinde, yeni nesil içindeki tüm cevheri ortaya daha kolay çıkarıp doğru alanlarda kendini gerçekleştirecek.”

Proje kapsamında, salgın hastalık, afetler gibi olağanüstü hallerde yaşanan aksaklık, yetersizlik ve mağduriyetler, maddi yetersizlikler, kaynaklara erişim zorlukları, verimsizlik, psikolojik baskılar, ders çalışmanın sevilmemesi, zaman sıkıntısı, yetkinlik ve yatkınlıkların keşfedilememesi, istenmeyen bölümde okunması, bilinçsiz tercih süreçleri gibi sorunları bertaraf edebilmeye destek olmak adına öğretmen ve öğrencileri buluşturan bir alt yapı sistemi kurgulandı.

BenzinLitre’den Türkiye’de Merkezi Fiyat Otomasyonu

Almanya’dan sonra Türkiye’de de merkezi fiyat otomasyonuna geçtiklerini duyuran BenzinLitre, süreçte kullanıcılardan geri bildirim beklediklerini belirtti. Test süresi boyunca başkent Ankara’da “Test Otomasyon” adlı bir kullanıcı; Shell, Petrol Ofisi, Total ve Opet istasyonlarına benzin ve motorin verilerini güncellemeye başladı. Ekim ayı sonunda tüm Türkiye’deki belirli “markaların” fiyatları bu şekilde sağlanacak.

Takı Kolay, CNN Türk Ekranlarında!

Nikah ve yeni doğan takılarını ulaştırma hizmeti yeni nesil takı merasimi ve İTÜ Çekirdek girişimimiz Takı Kolay, CNN Türk’e konuk oldu.

İTÜ Çekirdek’ten Haberler

Big Bang 2020’ye Hazır mısınız?

Geleceğin hikâyesini yazanların, yükselen girişimlerin buluştuğu sahne Big Bang 2020, 3 Aralık 2020’de! Bu heyecana ortak olmak için şimdiden kaydınızı yapın. https://bigbang.itucekirdek.com/kayit-ol/

Yatırıma Giden Yol Röportaj Serimizin konuğu Pollective oldu

Yatırıma Giden Yol röportaj serimizin dördüncü konuğu, kitle kaynaklı, yeni nesil araştırma ve pazarlama platformu Pollective! Pollective’in Kurucu Ortakları Hatice Kulak & Enes Keskin sorularımızı yanıtlıyor!

#BigBangEtkisi: Earnado

Google, Facebook ve rakiplerden aldığı verilerle birlikte dijital pazarlama kararları veren bir algoritmaya sahip olan ve bu algoritma ile online çalışanlara görevler atayarak firmaların dijital pazarlama ihtiyaçlarını karşılayan Earnado’nun Kurucu Ortağı Barış Korkmaz, 2019 yılında katıldıkları Big Bang’den ve Big Bang sonrası elde ettikleri başarılardan bahsetti.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close