Nike geleceğe dönmeye kararlı gibi görünüyor. Birkaç yıl önce bağcıkları kendiliğinden bağlanan akıllı ayakkabı üreten ABD’li şirket, şimdi bir benzerini, üstelik uygun fiyatlısını üretti.

Adapt BB adını taşıyan yeni seri, basketbol ayakkabısı olarak tasarlandı. Nike ayabbayı ABD’de şubat ayından itibaren 350 dolardan satacağını duyurdu.

Nike Adapt BB ayakkabı, adından da anlaşılacağı gibi kullanıcının ayak yapısına adapte olabiliyor. Bunun için ayağın ihtiyaç duyduğu gerginliği algılayan ve rahat oturması için buna göre ayarlanan özel bir motora sahip.

Akıllı ayakkabı, Nike Adapt uygulaması veya üzerindeki fiziksel tuşlarıyla kontrol edilebiliyor. Böylece basketbolcuların oyun sırasında yaşadıkları ayakkabı uyum sorununu ortadan kaldırıyor. Oyuncular ısınma sırasında, molalarda ve maçlarda farklı gevşeklik seviyelerini seçebiliyor.

Ayakkabı 505 mAh kapasiteli bir pile sahip. Pili tam dolu olduğunda 14 güne kadar kullanılabiliyor. Qi uyumlu kablosuz şarj aletiyle üç saatte şarjı tam dolu hale geliyor.

Nike 2016 yılında Back To The Future filminde Marty McFly’ın giydiği ayakkabıdan esinlenerek Air Mag 89 isimli bir fütüristik ayakkabı çıkarmıştı. Bağcıkları kendi kendine bağlanan ayakkabı modeli sınırlı sayıda üretilmişti. Şirket yine aynı yıl içinde HyperAdapt 1.0 ismiyle
bağcıklarını kendi kendine bağlayabilen bir başka model daha üretmişti.

Ancak hem sınırlı sayıda üretilmesi hem de cep yıkan fiyatları nedeniyle ayakkabılar yeterince ilgi görmedi. Nike şimdi Adapt BB serisiyle tüm gençleri hedef alıyor. Ayakkabının ABD’de 16 Şubat’ta satışa sunulacağı belirtiliyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close