Mobil internet paylaşımı ücretli olacak iddiaları ne yazık ki doğru çıktı. Gelen haberlere göre 15 Ocak’tan itibaren mobil internetini paylaşanlar, aylık 9 TL ücret ödemek durumunda kalacak.

Turkcell abonelerine gönderilen mesajla ortaya çıkan bu gelişmeye göre telefonlarındaki hücresel internet bağlantısını başka cihazlarla paylaşmayı sağlayan kişisel erişim noktası (hotspot) özelliğini kullananlar, artık ek ücret ödeyecek.

Habertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre söz konusu mesajda, “15.01.2019’dan itibaren mobil internet paylaşımlarınız aylık 9 TL le ücretlendirilecek. Hem faturalı hem de faturasız bireysel ve kurumsal tüm müşterilerden paylaşımla beraber 9 TL ücret alınıp, karşılığında paylaşımda kullanabilecek 2 GB internet paketi tanımlanacaktır” denildi.

Turkcell müşteri destek hattından edinilen bilgilere göre ek paket 30 gün geçerli olacak. Bu süre sonunda paylaşım yapıldığında aboneye tekrar 9 TL ücret yansıtılacak. 2 GB’lik paket, bu süre içinde sadece paylaşım için kullanılabilecek bir içerik olarak hediye edilecek.

Turkcell dışında diğer GSM operatörlerinin de bu yolu takip edip etmeyeceği merak konusu. Öte yandan Vodafone, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı için kullanıcılardan ücret talep edilmeyeceğini duyurdu.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close