Üç sene önce 1512 Programı ile başlayan TÜBİTAK girişimcilik destekleri, bu destekler ile kurulan 349 firma ile yeniden biçimlendirildi ve çok daha gelişmiş bir program olan BiGG, yani Bireysel Genç Girişim doğmuş oldu.

TÜBİTAK BİGG programının birinci aşama uygulayıcısı olan İTÜ Çekirdek, TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi’ne giden yolda girişimcilere destek oluyor.

BİGG programına katılmak isteyen girişimciler, 13 Eylül’e kadar bigg.itucekirdek.com.tr adresinden ‘BİGG|İTÜ Çekirdek’e Başvur‘ linkine tıklayarak başvurularını gerçekleştirebilirler. Girişimciler başvuru yaptıkları tarihe uygun olarak takvimde belirtilen aralıklarla değerlendirilerek jüriye yüz yüze sunum yapmaya davet edileceklerdir.

Neden BİGG İTÜ Çekirdek?

TÜBİTAK BİGG programına İTÜ Çekirdek ile hazırlanan girişimciler şirketleşme yolunda ve sonrasında ihtiyaç duydukları her alanda destekleniyorlar. BİGG 1. Aşama başvurusu kabul edilen girişimciler, İTÜ Çekirdek kuluçka merkezinin tüm alt yapı ve iş ağından yararlanabiliyor. BİGG 2. Aşama başvurusuna kadar eğitimler, seminerler ve birebir mentorluklar ile iş planlarını hazırlayabiliyor ve şirketleşme sonrası ofis ve danışmanlık fırsatı elde edebiliyor

İTÜ Çekirdek teknoloji tabanlı projesi olan ve TÜBİTAK BİGG Programı başvuru koşullarını sağlayan tüm girişimcileri 1512 Teknogirişim Sermayesi başvurusuna hazırlıyor. Bu kapsamda girişimcilerimiz;

·       Başvuru formu hazırlama, iş modeli, iş planı, gelir modeli gibi pek çok alanda eğitim imkanı,

·       İTÜ Çekirdek mentorlarıyla projesinin ticarileşmesi yolunda beraber çalışabilme

·       İTÜ’nün, İTÜ ARI Teknokent’in ve İTÜNOVA TTO’nun network’ünden yararlanabilme,

·       İTÜ Çekirdek laboratuvar altyapısını kullanarak prototipini geliştirebilme,

·       İTÜ Çekirdek’in 1.000.000TL Big Bang ödülüne de aday olabilme,

·       TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık bulunması koşuluyla,

·       İTÜ ARI Teknokent ve Teknopark İstanbul kuluçka merkezlerinde ofis imkanı kazanabilme imkanı elde edebilecekler.

Süreç hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close