Think with Google adlı platform, geliştiricilerin mobil cihazlarda azami performans sağlayabilecek web siteleri ve uygulamalar geliştirmeleri için uzman tavsiyeleri paylaşıyor.

Google özellikle son birkaç yılda mobil alanın öncülerinden. Tabii durumun böyle olmasındaki en büyük nedenlerden biri Google’ın en büyük gelir kalemlerinin başında mobil reklamların olması. Bundan dolayı kullanıcıların bilgiye ve mobil cihazlardaki uygulama içeriklerine en kolay biçimde ulaşabilmesi için elinden geleni yapmak zorunda.

Mobil alandaki fırsatları bilen ve büyük ihtimalle yararlanan girişimciler olarak bu haber sizleri ilgilendiriyor. Çünkü Google artık Türkiye’de de kullanıma koyduğu Think with Google platformu üzerinden uzman tavsiyeleri ve bu tavsiyelerin başarılı uygulamalarını paylaşarak size ilham vermeyi amaçlıyor. 2015 yılında kurulan platform, bugünlerde genişledi ve mobil odağında hizmet veriyor.

Şirket, mobil alanda daha da aktif olacağını ve bu alanın hem kullanıcılar hem de geliştiriciler için gerçekten önem taşıdığını Accelerated Mobile Pages (AMP) çalışması üzerinden mobile uyarlanmış sitelere arama sonuçlarında daha fazla önem vererek (bkz: Üst sıraya taşımak) mobil desteği sunan sitelerin daha önemli (belki de kendi için daha kârlı) olduğunu bizlere kanıtladı.

Think with Google platformunun kullanıma sunulması ve güncel tutulması, girişimciler için önemli bir işaret. Her ne kadar mobilin öneminden şüphe duyulmasa da mobil ortamın fazla gelişmesini nokta-kom balonuna benzetenler de yok değil. Google bu gibi açılımlarıyla bize mobilin daha yeni başladığını  ve yakalanabilecek birçok fırsat olduğunu söylüyor. Girişimciler olarak yapmanız gereken şey ise bu fırsatları değerlendirmek ve sürdürülebilir, kârlı bir girişim oluşturmak. Özellikle de meraklı ve kâra dönüştürecek bir fırsat arayan bir girişimciyseniz bu gibi gelişmeleri yakından takip etmeli ve piyasaya bir an önce hakim olmalısınız.

Google, bu yeni platformu üzerinden mobilde kullanıcı deneyimini en iyileştirme konusunda tavsiyelerini ve başarılı uygulamaları Türkçe dilinde de paylaşıyor. Her ne kadar çoğumuz İngilizce konuşabilsek de bu denli işlevsel içeriklere Türkçe ulaşabilmek gücümüze güç katacaktır.

Platforma buradan erişebilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close