İTÜ Çekirdek sürecinin zirvesi, dünyanın girişimcilik odaklı en büyük etkinliklerinden biri olan Big Bang yine milyonlarca liralık yatırım, milyonlarca liralık ödül ve destek ile birlikte gerçekleşti. Big Bang 2017’de yapılan yatırımların miktarı 14 milyon TL’yi aşarken, tüm ödüllerle birlikte toplamda 17 milyon TL girişimcilere dağıtılmış oldu.

Big Bang 2017’ye damga vuran girişimler Eyedius, Nanomik ve Scoutium oldu. Eyedius 1,390 bin TL’lik ödül ve yatırımın sahibi olurken ikinci sıradaki Nanomik 780 bin, Scoutium ise 400 bin TL’lik ödül ve yatırıma ulaştı. Ancak en büyük yatırımları bu girişimlerinkiler değildi. Geçtiğimiz yıllarda Big Bang sahnesinde yatırım almış olan girişimlere yapılan ikinci tur yatırımları, Big Bang 2017’in en büyük yatırımlarını oluşturdu. Bu girişimler toplamda 8 milyon 430 bin TL’lik muazzam bir yatırım miktarına ulaşmayı başardı.

Ayrıca 5 girişim İTÜ Çekirdek’ten kapalı ofis ödülü, 6 girişim ise Innogate ödülü kazanırken geriye kalan girişimlere de İTÜ Magnet ve açık ofis ödülleri verildi.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close