Girişimcilerimizden iyi haberler gelmeye devam ediyor. Yatırım fonlarından aldıkları destekler ve geliştirdikleri ürünlerle birlikte genişlettikleri müşteri portföyleriyle büyümeye eden İTÜ Çekirdek girişimlerinden ve etkinliklerimizden haberler yazımızda.

Vivoo 570 bin Dolar yatırım aldı!

İTÜ Çekirdek girişimcimiz Vivoo yatırım turuna çıktı ve global yatırımcılardan 570 bin Amerikan doları yatırım almayı başardı!

Thread in Motion, 50 Milyon TL Değerlemeye Ulaştı

İTÜ Çekirdek girişimimiz Thread In Motion, yakın dönemde çıktığı yatırım turunda StartersHub ve Vinci Girişim Sermayesi’nden aldığı yatırımlarla şirket değerini 50 milyon TL’ye çıkarmayı başardı. Girişimin geliştirdiği eldiven teknolojisini Honda, Mercedes-Benz ve Lassa gibi birçok sanayi devi üretim sürecinde kullanıyor.

Sosyal Tribün, Üye Tesisleri Arasına Bir Yenisini Ekledi

Spor komplekslerindeki heyecanı dijital medyaya taşıyan Sosyal Tribün, üye tesisleri arasına Yalova’da bir yenisini daha ekledi. Tüm hızıyla büyümeye devam eden İTÜ Çekirdek girişimimiz yakında tüm Türkiye’de!

İTÜ Çekirdek Girişimleri Haber Global Ekranlarında

İTÜ Çekirdek’in, seyahat teknolojileri çözümleri sunan girişimleri LifePinner, PardonApp ve Swenna, Haber Global ekranlarında yayınlanan Bi Tık Dünya programına konuk oldu!

Pariyer.com Araştırma Sonuçlarını Paylaştı

İTÜ Çekirdek’in 2018 ilk girişimlerinden olan part time, freelance ve dönemsel çalışmaya odaklanan platformu Pariyer.com‘un  120 bin üyesi üzerinden ortaya koyduğu veriler basında geniş yer buldu. Pariyer.com üyelerinin %70’i üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Araştırmada öğrencilerin en çok hangi meslek dallarında çalışmak istedikleri, ülkede yaşanan ekonomik koşullardan dolayı iş seçiminden çok kazanç sağlamanın ön plana çıkması, İngilizceden sonra en çok tercih edilen dilin Arapça olması, part time çalışmak isteyen kadın üyelerin erkeklere oranla daha yüksek olması, üniversite mezunlarının tam zamanlı iş ararken part time çalışabileceklerini de belirtmesi, tarım ve inşaat sektöründe iş bulma platformlarının hâlâ kullanılmıyor olması gibi ilginç başlıklar görülüyor.

Yıl sonunda 250 bin üyeye ulaşmayı hedefleyen Pariyer.com, Türkiye’de ek iş arayan, part time, dönemsel ve freelance çalışmak isteyen milyonlarca insanı ilgilendiren bir girişim. Özellikle genç, kadın ve engelliler için yola çıkan platform binlerce insanın iş bulmasına yardımcı oldu. Sosyal yönü ile KAGİDER’in de dikkatini çeken platform KAGİDER Proje 15 ödülü kazandı.

PetSurfer’ın Yeni Reklam Filmi Yayında…

Türkiye’nin 51 ilinden 5 bin kullanıcısıyla, evcil hayvan sahipleriyle evcil hayvan bakıcılarını lokasyon bazlı buluşturan Türkiye’nin yeni nesil pet platformu PetSurfer’ın yeni reklam filmi yayınlandı.

İTÜ Çekirdek girişimi PetSurfer, bu reklam filminde evcil hayvanların eşe dosta bırakılması neticesinde yaşadıkları süreci konu alarak, daha profesyonel bakıcılara bırakılması gerektiğinin altını çizerek, üyeleri aracılığıyla çok daha doğru koşullarda bakım hizmeti alınması gerektiğine değiniyor.

Sizler de PetSurfer.com üzerinden ihtiyaç duyduğunuz yüzlerce bakıcıdan kendiniz için uygun olan bir bakıcıya anında rezervasyon yaparak hizmet alabilir ve minik dostlarınızın keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Compocket’in Kurucu Ortağı İlayda, 2019 Thiel Fellow’u Seçilen 20 Kişiden Biri Oldu!

Thiel Fellowship, yatırımcı ve girişimci Peter Thiel’ın 2011 yılında kurduğu, her yıl tüm dünyadan sınıfta oturmak yerine yeni şeyler üretmek isteyen 23 yaş altı 20 kişiye, okulu bırakıp hayallerine odaklanabilmesi için 100.000$ hibe ve kurucu, yatırımcı ve bilim insanlarından oluşan bağlantılarını paylaştığı iki yıllık bir program.

Kaliforniya merkezli bu programa ilk defa Türkiye’den bir kişi seçildi. İTÜ Çekirdek girişimcisi Compocket, bu programın sunduğu olanaklarla girişimini Silikon Vadisi’nde büyütmeyi hedefliyor.

Torbala.com Büyüyor

Torbala ekibi bu hafta İstanbul dışında ilk işlemini gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyor. Gıda kategorisinde 180.000 TL değerinde ürün satışına aracılık eden Torbala, kuruluşundan bugüne en geniş hacimli büyüme ivmesini gerçekleştirdi.

Çözüm Atölyesi’nin Bu Haftaki Konuğu Swenna

2018 kuluçka girişimlerimizden Swenna; Kitlesel Fonlama sürecindeki deneyimlerini girişimciler ile paylaştı.

İnteraktif İç Mekan Harita Platformu inMapper

Alışveriş merkezleri, hastaneler, havaalanları gibi kapalı mekânlar için geliştirilen inMapper, interaktif haritasıyla kullanıcıların kapalı alanlarda yönlerini bulmasını kolaylaştırıyor. Uygulama halihazırda Türk Hava Yolları, Sabiha Gökçen Havaalanı, Zorlu Center gibi birçok yerde kullanılıyor.

İTÜ Çekirdek’te, Yatırım Süreçleri ve Değerleme Süreçleri Semineri Gerçekleştirildi

212 Girişim Yatırım Fonu kurucu ortaklarından Numan Numanbayraktaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen seminerde girişimciler, Numan Numan Bayraktaroğlu’na yatırım alma süreçleriyle ilgili sorularını yönelttiler. Seminerin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

İTÜ Çekirdek Girişimcileri Motivasyon Buluşmasında

İTÜ Çekirdek girişimcileri, her cuma bir araya geldikleri motivasyon buluşmalarında İTÜ Çekirdek ekosistemi için hayata geçirebilecekleri projeleri paylaşıp, karşılaştıkları sorunlar karşısındaki çözümlerini ve tecrübelerini diğer girişimciler ile paylaşıyor. Bu hafta motivasyon toplantısı çiğ köfte partisi ile sona erdi!

12 İTÜ Çekirdek Girişimcisi Demoday’de Yatırımcı Karşısındaydı

Türkiye’nin önde gelen yatırımcı, melek yatırım ağları ve Venture Capital fonlarının yer aldığı Demo Day’de, 12 İTÜ Çekirdek girişimi yatırımcıların karşısına çıktı.

Marka Geliştirme ve Dijitalleşme Platformu Edvido Büyümeye Devam Ediyor

Şirketlerin reklam, pazarlama ve yazılım ihtiyaçları için kurumsal ajans ve yazılım firmalarıyla buluştuğu marka geliştirme ve dijitalleşme platformu olarak konumlanan Edvido büyümeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sisteme dahil olan ajanslardan bazıları: Bigbang Dijital, BWA Digital, Social Famous Influencer Marketing, Sharkuteri Medya, Holonext, Sande, Hermes Reklam, GECKO. Girişim ayrıca dijital pazarlama alanında hizmet ağını genişleterek backlink.com.tr’yi de hizmet vericileri arasına kattı.

Haftada 30 Brief oluşturma ortalamasına ulaşan Edvido’nun son kullanıcılarından öne çıkanlar ise Novartis, İsimtescil Bilişim A.Ş., BLS International, Rodrigo Tekstil, Kolay Çerçeve, Matematigo App ve Wenomix.

İTÜ Çekirdek Girişimcileri Milliyet Gazetesinde

İTÜ Çekirdek girişimlerinden Hopetical, Inosens, Orthero, Girift Health ve Axolotl Biyosistemler, Milliyet Gazetesinde Hanife Baş’ın köşesine konuk oldu.

 

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close