İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok önemli gelişme yaşandı!

Metrobi, İETT için “Nasıl Giderim?” uygulaması geliştirdi

İTÜ Çekirdek girişimlerinden biri olan Metrobi, İETT için “Nasıl Giderim?” isimli uygulamayı geliştirdi. Her gün milyonlarca yolcuya hizmet veren İETT, yolcularına daha iyi hizmet verebilmek için çeşitli uygulamalar geliştirilmesi yönünde çalışmalar yapıyordu. Yapılan bu çalışmaların en yenisi, Metrobi tarafından geliştirilen “Nasıl Giderim?” isimli web uygulaması oldu. Uygulama, İETT’nin Akıllı Ulaşım projesi kapsamında şu ana kadar kullanıcılara sunulan en gelişmiş uygulamalardan biri olmasıyla dikkat çekiyor.

Mentornity kurum portföyünü genişletiyor

Kurumsal mentorluk – gelişim programları yönetim ve iletişim platformu olan Mentornity, üniversite ve kurumların kuluçka mentorluk programlarının yanı sıra dernek ve şirketlere de hizmet vermeye başlıyor.

Böylelikle kurum portföyünü genişletme hedefine hızla ilerleyen girişim, şu an 50’ye yakın programı platformuna katmış durumda.

Mentornity, gelişim programlarının anında hayata geçebilmesini ve iş yüklerinin azaltılmasını sağlıyor. Kullanıcılarının büyük bir kısmını mentor, girişimci, beyaz yakalı çalışan, öğrenci, yatırımcı ve yöneticilerin oluşturduğu platform platform bu sayede güçlü bir ağ olma yolunda da ilerliyor.

Magic Stone VR uygulamasını tanıttı

Farklı yeteneklerdeki karakterlerin savaştığı bir kart oyunu uygulaması olan Magic Stone, hazırladığı VR (sanal gerçeklik) eğitim uygulamasını Siemens’in Gebze’deki fabrikasının açılışında  T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk ÖZLÜ’ye tanıttı.

İTÜ Çekirdek Yılbaşı’na erken girdi!

İTÜ Çekirdek, başarılı bir yıl geçiren girişimcileriyle yılbaşı kutlaması gerçekleştirdi.

2012 yılından itibaren İTÜ Çekirdek mezunu olan girişimcilerin buluştuğu etkinliğe, 2018 sürecine kabul edilmeye başlayan yeni girişimciler de katıldı. Farklı dönemlerden girişimciler bir araya gelirken, küçük çekilişler ve müzikle keyifli bir kutlama gerçekleşti.

Kutlamanın açılış konuşmasını yapan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Deniz Tunçalp: “İTÜ Çekirdek ve Çekirdek girişimcileri 2017 yılını çok verimli geçirdi. Önümüzdeki yıl daha da büyümeyi hedefliyoruz. İyi ki geldiniz, iyi ki varsınız.” diyerek kutlamanın startını verdi.

2018 yılı girişimcileri ise İTÜ Çekirdek süreçlerine hızlı bir giriş yapıp, geçmiş girişimcilerle bilgi alışverişinde bulundu.

Kapalı ofis değişimleri gerçekleşti

Big Bang 2016’da 1 yıl boyunca kapalı ofis imkanı kazanan 2016 finalistleri ofislerini 2017 finalistlerine devretti.

2016 yılı finalistleri bir sene boyunca güzel anılar yaşadıkları ve girişimlerinde birçok başarıya imza attıkları ofislerini yeni sahiplerine teslim ederken eğlenceli anlar yaşandı.

2018 BİGG İTÜ Çekirdek programı ön kabul jürileri başladı!

TÜBİTAK tarafından 1601 programı kapsamında desteklenen BİGG İTÜ Çekirdek programına başvuran girşimciler kabul edildikleri andan itibaren İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen tüm girişimcilik seminerlerine katılma hakkı kazanır ve BİGG programı boyunca İTÜ Çekirdek mentorları ile buluşarak projelerini uzman desteği ile geliştirirler.

Siz de yılın en başarılı uygulayıcı kuruluşu İTÜ Çekirdek’le BİGG programına dahil olmak ve TÜBİTAK’tan 150.000 TL hibe desteği almak istiyorsanız buradan başvurunuzu 3 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirebilirsiniz.

Nanomik ve Phsyhome TRT Haber’e röportaj vererek girişimlerini anlattı

Gıda ve tarım ürünlerini bozulmadan ilk günkü tazeliğinde tutan doğal koruyucular geliştiren Nanomik ilefizik tedavi hastaları ve hareket ihtiyacı olan insanların tedavi egzersizlerini, istedikleri yerde, istedikleri zaman yapıp takip edebildikleri giyilebilir teknolojiler üreten Physhome TRT Haber’de yayınlanan Ekonomi 7/24 programı için çekimler gerçekleştirdi. Girişimcilerimizin röportajları önümüzdeki günlerde TRT Haber’de izleyicilerle buluşacak.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close