İTÜ Çekirdek’te Bu Hafta: 5-9 Mart

İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok önemli gelişme yaşandı!
Respo Gagdets’ın ürünü Dormio testlere hazır!
Solunum hastalıklarına pratik ve akılcı çözümler üretmeyi hedefleyen bir medikal girişim firması olan Respo Gadgets’ın ilk ürünü Dormio artık testlere hazır.
Respo Gadgets geliştirdiği Dormio ağız içi aparat ile birlikte, 200 milyondan fazla kişide bulunan Obstrüktif Uyku Apnesi Sendromu’na ve horlama problemine karşı konforlu bir alternatif tedavi sunarak güncel tedavileri kullanmayı reddeden hastalara sağlıklarına kavuşma fırsatı sunuyor.
Dormio, hafif ve orta düzey uyku apnesinin ve buna bağlı meydana gelen horlamanın tedavisinde kullanılabilecek yenilikçi ve konforlu bir ağız içi apareydir.
Dormio, uyku apnesi hastalarının güncel tedavi yöntemlerinde yaşadıkları rahatsızlıkları ve yan etkileri en aza indirirken, hastalığı yüksek verimlilikte tedavi eder.
Markalar için Kitle Kaynaklı Video Paylaşım Platformu BrandFace başarısını sürdürüyor
Kitlesel reklam ajansı modeli ile markalara içerik üretilmesini sağlayan ve kullanıcılarını yarıştırarak her hafta 1000 TL ile ödüllendiren platform Brandface emin adımlarla büyümeye devam ediyor.
Markalar ile kullanıcıları bir araya getiren platform, dileyen herkesin favori markasıyla ilgili 29 saniyelik kendi video reklamını platforma yüklemesine olanak tanıyor. Her hafta, yüklenen videolardan en yaratıcı 8 tanesini beğeniler üzerinden yarıştıran BrandFace, 1.’yi 750 TL, en yaratıcı videoyu ise 250 TL ile ödüllendiriyor.
Markalı video üretiminin Uber’i olmak isteyen BrandFace, iletişiminde yaratıcılığı ön planda tutuyor. Bir yandan üniversite öğrencilerinin diğer yandan da yeni mezun ve freelancerların fikirlerini hayata geçirme ve seslerini duyurabilmeleri için fırsat sunuyor.
Yayına girdiği 2016 yılını kullanıcılarına yatırım yaparak değerlendiren BrandFace, 2017 yılında 80 bin kullanıcıya ulaştı ve bu kullanıcılar toplam 14 bin özgün video içeriği üretti.
Nestle, Coca-Cola (Burn), Kristal Kamera I & II ve Hepsiburada gibi markalar ile kullanıcılarını buluşturan BrandFace, tüm kampanyalarda hedeflenen metriklere başarılı bir şekilde ulaşmayı başardı.
BrandFace’in 2018 hedefi ise Wallet kurgusu ile e-commerce aksiyonu aldırarak tüketici ile markayı satış noktasında da bir araya getirmek!
Scoutium global marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor!
Futbolseverler, futbolcular ve kulüpler için bir pazar yeri oluşturan kitle kaynaklı futbol gözlemciliği platformu Scoutium globalleşme yolundaki ilk adımını İngiltere pazarında QPR ile anlaşarak attı.
Anlaşmanın ardından İngiltere’deki ilk analizini gerçekleştiren Scoutium, İngiltere operasyonlarını tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyor.
Scoutium CEO’su Efe Aydın İngiltere’deki hedeflerinin sene sonunda 500 kulüple çalışmak olduğunu belirtti. İngiltere’den sonra ise 2019 yılı sonuna kadar Almanya, İspanya, Brezilya ve Arjantin’de faaliyetlere başlayacaklarını açıkladı.
Sports&Merits bünyesine 3 yeni spor kulübü daha kattı
Kurum çalışanlarına, istedikleri zaman, istedikleri yerde, istedikleri sporu, çok ucuza yapmalarını sağlayan ve tümüyle akıllı telefon üzerinden kullanılabilen, Türkiye’nin en esnek spor merkezi üyeliği sistemi Sports&Merits bünyesine 3 yeni spor kulübü daha ekledi.
Sports&Merits kullanıcıları 1 Mart’tan itibaren Divan Bomonti Pasifik Fitness & SPA Club, Mercure Hotel İstanbul City Bosphorus ve Carrera Fitness & SPA Bellevue’dan faydalanabilecek.
100’e yakın spor merkezine tek bir üyelik ile giriş hakkı kazanan Sports & Merits üyeleri her aktivite için ayrı spor merkezine kayıt olmuyor ve tek bir üyelikle istedikleri yerde istedikleri aktiviteyi çok daha uygun fiyata yapabiliyorlar.
Ayrıntılı bilgi için Sports&Merits’in blog sayfasını inceleyebilirsiniz.
Şimdi Teknokentli için Bikoshu ile sinema zamanı!
“Mahallende ne varsa Bikoshu kapında!” sloganıyla yola çıkan Bikoshu yeni kampanyasıyla karşınızda!
Bakkal, market, fırın, pastane… Bikoshu ile üye işyerlerinden vereceğiniz 3 siparişe 1 sinema bileti hediye!
Imaginory hikaye seti www.alice-and-grace.com’da satışta!
3-6 yaş grubu çocuklar için hikaye anlatma setleri hazırlayan İTÜ Çekirdek girişimlerinden Imaginory, www.alice-and-grace.com’da satışta!
Ayrıntılı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Girişimin 7 Büyük Semineri’nin sonuncusu gerçekleştirildi
Bir girişim serüveninde, takımın kurulmasından yatırım süreçlerine kadar girişimcinin ihtiyacı olan tüm konuların işleneceği Girişimin 7 Büyük Semineri’nin sonuncusu olan “Yatırım” semineri gerçekleştirildi.
500 Startsup Venture Partner’ı Enis Hulli şirketlerin yatırım konusunda bilmesi gereken önemli noktalar açıkladı, dikkat edilmesi gereken konular hakkında girişimcilere bilgi verdi.
Etkinliğe katılamayanlar için internet üzerinden canlı yayımlanan seminerin tekrar kaydını buradan izleyebilirsiniz.
İTÜ Çekirdek’in diğer etkinliklerinden haberdar olmak için takipte kalın.
Cem Seymen İTÜ Çekirdek’te!
CNN Türk’te Başka Bir Dünya Mümkün programıyla severek izlediğimiz Cem Seymen İTÜ Çekirdek’i ziyaret etti!
İTÜ Çekirdek girişimlerinden Givin ve Vivoo Cem Seymen ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdi.
Röportajı bu pazar 20:00’de CNN Türk ekranlarında Başka Bir Dünya Mümkün Program’ında izleyebilirsiniz.
İTÜ Çekirdek eğitim sonu jürisi gerçekleştirildi
Big Bang 2018’e giden yolda ilk adım olan İTÜ Çekirdek Jürileri devam ediyor. Kabul edilen girişimlerle tanışma toplantıları düzenleniyor ve girişimcilere ihtiyaç duydukları bilgiler veriliyor.
Sizler de bu programa dahil olmak istiyorsanız İTÜ Çekirdek web sitesinden başvurunuzu iletebilirsiniz.
CepteTamir Yemek Sepeti’ne hizmet vermeye başladı!
Cep telefon tamiri konusunda sorun yaşayan kullanıcılarla yerinde servis hizmeti veren teknik servisleri buluşturan bir platform olan CepteTamir, Yemek Sepeti ile anlaştı. Artık Yemek Sepeti çalışanları ve aileleri akıllı telefonlarının yerinde tamiri için CepteTamir’den hizmet alacak
#İçimdenGeleniYazıyorum Siz içinizden geleni yazın diye telefonunuza dair tüm sorunları anında ve gözünüzün önünde 2 yıl garantili ve orijinal parçalarla tamir ediyoruz. #ceptetamir pic.twitter.com/TVcmwOdWws
— ceptetamir (@ceptetamir) March 7, 2018