İTÜ Çekirdek’te başvuru süreçleri ve seminer serileri tüm hızıyla sürerken, girişimlerimizden gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Ayrıntılar yazımızda!

İnteraktif Kredi ve Türkiye Sigorta İş Birliği

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden İnteraktif Kredi, Türkiye Sigorta ile iş birliğine gitti. Bu iş birliği sayesinde kullanıcılar, Türkiye Sigorta Mobil Uygulamasına girip, Uygulamalar menüsünden Finans kısmını seçerek Raporlama Hizmetlerinden “Kredi Güven Raporu”na anında ulaşabilecek.

İnteraktif Kredi, banka kredileri, kiralama işlemleri ve borçlu alışverişlerde borcun geri ödenip ödenmeyeceğine ilişkin finansal raporların hazırlanarak güven puanına dönüştürülmesi üzerine çalışır.

Avokadio Innovation Challenge Reginal Phase’de Finalist Olarak Seçildi

İTÜ Çekirdek Big Bang finalistlerimizden Avokadio, OPPO’nun düzenlediği Innovation Challenge Reginal Phase’de finalist olarak seçildi.

Avokadio, nefes gazlarını ölçerek kullanıcının sağlığını takip etmesine, beslenme alışkanlıklarını düzenleyerek daha sağlıklı yaşamasına ve kronik hastalıların engellenmesine yardımcı olur.

Spiky.ai ve MindStand İş Birliği

İTÜ Çekirdek Big Bang finalistlerimizden Spiky.ai, MindStand ile iş birliğine gitti.
Spiky.ai, öğrenci dataları ile; öğrenciler, eğitmenler ve kurumlar için performans ölçümlemesi, öğrenme yolu modellemesi ve veri analizi yapan, eğitim sistemlerine kolay entegre ileri tahminleme platformudur.

VSight ve Rokid İş Birliği

İTÜ Çekirdek Big Bang finalistlerimizden VSight, Rokid Corporation Ltd. ile yeni bir iş birliğine gitti. VSight, artık Rokid AR gözlükleriyle kullanılabilecek.

VSight, Endüstriyel Artırılmış Gerçeklik Platformu sayesinde kurum çalışanlarının akıllı gözlük ve mobil cihaz yazılımları ile daha performanslı çalışmalarını sağlıyor.

Getpad Yeni Abonelik Modeliyle Ağustos’ta Yayında Olacak

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Getpad, 2021-2022 yılları arasında %293 büyüdü. Bu büyüme ile gelen gelir artışıyla 500.000$ dolarlık değerlemeye ulaştı. Getpad, 1 Ağustos’ta aktifleştireceği aylık abonelik modeli sayesinde, test sürecinden sonra yatırım turuna çıkacak.

Yeni nesil yazarlık üzerine kurulmuş Türkiye’nin sosyal ağ platformu Getpad, web sitesi açmanıza gerek kalmadan kendi yazılarınızı paylaşmanıza olanak sağlıyor. Bu sayede, ilgi duyduğunuz herhangi bir konuda yazarlık yapabileceğiniz bir sosyal medya deneyimi yaşayabilirsiniz.

Pin Global Gıda, F İstanbul Fuarındaydı

Türkiye’nin ilk kafeinli fonksiyonel soğuk çay üreticisi Pin Global Gıda, 3 gün süren F İstanbul fuarına katıldı.

Searover, Microsoft for Startups GrowthX Programına Katıldı

İTÜ Çekirdek Big Bang finalistlerimizden Searover, Microsoft for Startups GrowthX programının 12 haftalık eğitimine katılarak programı bitirdi.

Searover, geliştirilebilir sensör ve ekipmanlara sahip, uzaktan kontrollü, modüler su altı robotu ile zorlu su altı çalışmalarını kolaylaştırır; geniş yelpazeli su altı teknoloji çözümleri sunar.

ALGBIO,  BM Okyanuslar Konferansı’ndaydı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden ALGBIO’nın kurucusu Selen Şenal, Lizbon’daki BM Okyanuslar Konferansı’nda GIST Oceans Series Pitch Showcase for Innovative Water Solutions etkinliğinde yaptığı sunum ile birlikte katıldı.

ALGBIO, küresel ısınmayı azaltmak için atık suları ve baca gazlarını arıtarak mikroalglerden biyoyakıt ve kimyasal üretimi yapmaktadır.

Lumnion Insurtech UK’e Üye Oldu

İTÜ Çekirdek Big Bang finalistlerimizden Lumnion, Birleşik Krallık pazarında faaliyet gösteren insurtech girişimlerini temsil eden bir ticaret birliği olan Insurtech UK’e üye oldu.

Lumnion, sigorta Fiyatlaması üzerine GLM ve diğer algoritmalarla çalışan modelleme, davranışsal fiyatlama optimizasyon platformudur.

esular TEYDEB 1507 Desteği Almaya Hak Kazandı

İTÜ Çekirdek Big Bang finalistlerimizden esular, akıllı sulama ve su kontrol teknolojileri geliştirme hedefi ile çıktığı yolculuğunda daha hassas tarım sensör çözümü geliştirmek için yazdığı bir projemisi TEYDEB 1507 desteği almaya hak kazandı.

esular, kablosuz ve pilli tam otomatik IoT yapılı akıllı sulama sistemi alt yapısı ile çiftçileri, uygulayıcıları ve üreticileri bir araya getirir; etkin akıllı sulama çözümü sunar.

Sensiball VR, TRT Haber’de

İTÜ Çekirdek Big Bang finalistlerimizden Sensiball VR, TRT Haber ekibiyle bir röportaj gerçekleştirdi.

Haberin tamamına linkten ulaşabilirsiniz: https://lnkd.in/dqmbkCtH

Sensiball VR, sporcuların teknik ve bilişsel yetkinliklerini analiz eden; onlara antrenman programları sunan ve VR’da yaptıkları vuruşları hissetmelerini sağlayan giyilebilir haptik teknolojisi içeren bir sanal futbol antrenman platformudur.

 

 

 

 

 

Yazar Hakkında

Paylaşım
Close