Sanal gerçeklik kazanı kaynamaya başlıyor. Sony, merakle beklenen başlığı PlayStation VR’ın 399 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacağını açıkladı. Bu da cihazı Oculus Rift’ten 200, HTC Vive’dan ise 400 dolar daha uygun fiyatlı yapıyor.

PlayStation VR rakiplerine kıyasla daha az gelişmiş görünmesine rağmen, birçok uzman Sony’nin başlığının daha fazla satacağı görüşünde.

Sony, sanal gerçeklik başlığını bu yılın ekim ayında satışa sunacağını ve PlayStation VR uyumlu 50 oyunun çıkış tarihine kadar hazır olacağını açıkladı.

Araştırma firması IHS, bu yılın sonuna kadar 53 milyon insanın PlayStation 4 konsoluna sahip olacağını öngörüyor. PlayStation VR’ı kullanmak için bu konsola sahip olmak gerekiyor. IHS ayrıca 2017’ye kadar 1,6 milyon PlayStation VR satılacağını belirtiyor.

IHS analisti Piers Harding-Rolls şöyle açıklıyor: “Oculus ve HTC kendi başlıklarının fiyatlarını açıkladıklarında, Sony’ye son kullanıcı sanal gerçeklik pazarında erken bir liderlik şansı sundular. Sony de bunu değerlendirdi.”

Sony bu yılın sonunda PS4 konsolu ile 53 milyon oyuncunun evinde olacak ve 399 dolar ödeyenleri sanal gerçekliğe taşıyacak. Oculus veya HTC’nin başlıklarını kullanmak isteyenler ise ileri seviye oyun bilgisayarlarına ihtiyaç duyacak.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close