8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ev sahipliği yapan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi girişimlerin yetişme merkezinde 6-10 Mart tarihinde olan bitenleri derledik.

» Ekosisteme ilham veren kadın: Başak Süer

İTÜ Çekirdek’in sosyal girişimlerinden givin’in kurucusu Başak Süer, Digital Age dergisi tarafından dijital ekosisteme kattıkları değerlerle sektörün diğer oyuncularına ilham veren Türk kadınlarından oluşan Inspiring 30 listesinde gösterildi.

Big Bang 2016’da yarı finale yükselen givin bir sosyal girişim, amacı şeffaf sivil toplum kuruluşlarının daha fazla bağış toplayarak topluma daha fazla katkı sağlamasını mümkün kılmak.

Başak Süer’in demeçlerinin de yer aldığı Başarıya Giden Yolda Cinsiyet Eşitliği makalesini okumuş muydunuz?

» İnovatif kadın: Servet Akçaalan

İTÜ Çekirdek’in yayıncı girişimcilerinden ICMs İnteraktif Cloud Media Sistemleri’nin kurucularından Servet Akçaalan, kadın sayısının oldukça az olduğu ileri teknoloji ve medya sektöründe yenilikçi çalışmalarıyla birçok kadına cesaret verecek bir hikayesi olan Servet Akçaalan, “ICMs İnteraktif Cloud Media Sistemleri” projesi ile Türkiye’nin en inovatif 5 kadın girişimcisi arasına girmeyi başardı.

Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın tarafından Türkiye’nin başarılı kadınları arasında gösterilen Akçaalan’ın hikayesi İstanbul Ticaret Odası için kaleme alındı.

» Jetract ardı ardına yatırım alıyor

Big Bang 2016 sahnesinde BIC Angels’tan 135 bin TL yatırım alan girişimimiz Jetract, yatırım miktarını yükselterek BIC ile tekrar anlaşma yaptı.

Satın alma departmanları için elektronik ihale, teklif toplama, sözleşme yönetimi, onay akışları gibi çözümler sunan girişim, önümüzdeki hafta yeni bir yatırım haberini daha duyuracağını belirtiyor.

» Vivosens Qeske Community’ye davet edildi

Biyoteknoloji girişimlerimizden Vivosens, Qeske Community isimli Almanya-Hollanda ortak merkezli bir şirketler konsorsiyumuna davet edildi.

Qeske Community, son kullanıcı sağlığı alanındaki yenilikçi girişimlerin ve pazar lideri firmaların bir araya geldiği bir oluşum. Amacı ise sağlık ve zindelik kontrolü alanında faaliyet gösteren girişimlerden bir yelpaze oluşturmak, düzenleme ve sertifikasyon süreçlerini hızlandırmak.

Konsorsiyumun nihai hedefi ise son kullanıcıya yönelik sağlık teknolojileri alanında otorite olabilecek bir çatı şirket kurmak. Qeske temsilcileri, önümüzdeki ay Vivosens’in İstanbul ofisini ziyaret edecek. Konsorsiyumun in-vitro diagnostic alanında ilgilendiği tek girişimin Vivosens olduğunu belirtmekte fayda var.

» Garajyeri şoförlü araç kiralama hizmetini başlattı

İnsanların kullanmadıkları sürelerde otomobillerini kiralamalarını sağlayan, kişiden kişiye araç kiralama platformu Garajyeri, şoförlü araç kiralama hizmetini başlattı.

Şoförlü araç kiralama hizmetinden mart ayı boyunca 50 TL indirimli yararlanmak için ‘gysofor50’ kodu kullanılabiliyor.

» Otobüs Bankası ilk B2B anlaşmasını yaptı

Yeni otobüs şirketi Vivalines, havayolu şirketlerinin müşterilerine sunduğu VIP transfer hizmetini kendi yolcuları için başlattı.

Bu hizmet için Otobüs Bankası ile çalışmayı tercih eden Vivalines, girişimimizin ilk kurumsal müşterisi olma unvanını taşıyor.

» SmartBlock, New Orleans’a gidiyor

Çocuklara eğlenerek kendi robotlarını inşa etme şansı sunan SmartBlock, New Orleans’ta gerçekleştirilen teknoloji konferansı Collision’a davet edildi.

Collision konferansının ALPHA programı kapsamında 2-4 Mayıs tarihleri arasında New Orleans’ta olacak ve hem standı ile ürününü insanlara tanıtacak hem de yatırımcı görüşmeleri gerçekleştirecek.

» Girişimin 7 Büyük Semineri Tamamlandı

Girişimin 7 Büyük Semineri, her hafta yerli girişimcilik ekosistemimizin en önemli isimlerinden birinin katılımıyla tam yedi hafta sürdü. Girişimler için takım oyunundan finans konularına kadar bir girişimin tüm ihtiyaçlarını masaya yatıran seminerlerin sonuncusu 7 Mart salı günü gerçekleştirildi.

ScaleX’ten Dilek Dayınlarlı tarafından verilen finans ve yatırım konularını aydınlatan seminer İTÜ Çekirdek’in Facebook sayfasından canlı yayınlandı:

İTÜ Çekirdek girişimleri spesifik konularda aydınlatmak üzere yeni seminer serileri başlatacak.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close