İş akış otomasyonu; evrakları ve dosyaları yönetmek, verileri düzenlemek, planlamak, kaydetmek ve başkalarıyla verimli bir şekilde iletişim kurmak için yazılım kullanmak anlamına geliyor.

İş akış otomasyonunun, girişiminizin tüm süreçlerini tek bir platformda yürütmenize olanak tanımak dışında daha pek çok faydası bulunuyor.

Satış ve Pazarlama

Satış ve pazarlamada yazılımdan faydalanmak, faturalarınızı doğru satıcılara ve müşterilere gönderip düzenlemenize yardımcı olarak zamandan ve paradan tasarruf etmenize yardımcı oluyor.

Bu alandaki yazılımla, satış siparişinizi düzenlemenin yanı sıra otomatik tamamlama bölümlerini de hatasız olarak işliyor ve yazılımın otomatikleştirilmiş özellikleriyle CRM müşteri ilişkileri yönetiminizi geliştirir.

İnsan Kaynakları

İş akış otomasyonu sayesinde işe alacağınız yeni çalışanlar için süreci online olarak gerçekleştirerek evrak işlerinden tasarruf edebilirsiniz. Bu tür yazılımların otomatik bordro sisteminin bakımı daha hızlı ve kolay olduğundan giderlerinizi kolayca yönetebilir, zaman çizelgelerini verimli bir şekilde yönetebilir, çalışanların tatillerini, izin günlerini ve iş seyahatlerini koordine edebilirsiniz.

Bu yazılımlar çalışan değerlendirmeleri konusunda da size yardımcı olacağından; maaş artışları, verimlilik, çalışanları elde tutma ve görev yönetimi gibi konularda da size yardımcı olacaktır.

Üretim

Üretim alanındaki iş akışlarında otomasyon, ürünler için malzeme siparişi verilmesine ve tasarım veya fiyatlardaki değişikliklere yardımcı oluyor. Mevzuata uygunluk ve ürünlerin müşterilere ve satıcılara taşınması konusunda güncel bilgiler alınması konusunda bilgi edinilmesine de katkıda bulunuyor. Bu da girişimlerin daha verimli çalışmasına olanak sağlamanın yanı sıra gecikmeleri ve hataları da ortadan kaldırıyor.

Kaynak: https://www.startupguys.net/workflow-automation/

Görsel Kaynak: https://www.shutterstock.com/tr

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close