Girişimciliğin temelinde her ne kadar parlak bir fikir bulmak ve bu fikri hayata geçirmek yatsa da bu elbette her zaman söylendiği kadar kolay olmuyor. Sizin de zaman zaman aklınıza gelen fikirlerin gerçekleşmesinin imkânsız olduğunu düşündüğünüz ya da çevrenizdeki insanlardan bunu duyduğunuz oluyordur. Böyle zamanlarda kulaklarınızı her türlü sese hatta kendi iç sesinize bile tıkamak ve yola devam etmek verilecek en doğu karar olsa da zaman zaman bazı motivasyon kaynaklarına, tabiri caizse sizi ateşleyecek bir şeylere ihtiyaç duymanız da bir o kadar doğal.

İşte tam da pes etmek üzere olduğunuz ya da motivasyonu kendi içinizde bulamadığınız böyle anlarda sosislerden piyano icat eden adam Patrick’i hatırlayabilir ve kurduğunuz hayaller bazen kendinize bile imkânsız görünse de aslında onları gerçeğe dönüştürmek için her zaman bir yol olduğuna kendinizi ikna ederek kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Patrick’s World isimli blog’un kurucusu olan Patrick, sadece zaman öldürmek için yaptığını söylediği icatlar tasarlıyor ve bunların videolarını blog’unda paylaşıyor. Bu yaratıcı işlerden biri de geleneksel Alman sosislerini kullanarak tasarladığı piyano… Kendisi bu icadın videosunu her ne kadar 2019 yılı başında paylaşmış olsa da pek çok internet kullanıcısı tarafından yeni keşfedilmiş.

Patrick, piyanonun tuşları olarak kullandığı 10 adet sosisi, her biri bir devre kartına ve ses işleme ekipmanına ulaşan kablolara bağlamış. Böylece sosislere dokunulduğunda devreye giren ses işleme ekipmanı, piyano seslerinin oluşmasını sağlıyor. Tuşların her biri tek tek veya toplu olarak kullanılabiliyor ve böylece bu enteresan piyano ile gerçek melodiler çalınabiliyor.

Her ne kadar gerçek bir piyanoda 7 beyaz, 5 siyah olmak üzere toplam 12 ses anahtarı olsa da standart paketlerde 10 adet sosis bulunduğundan Patrick’in piyanosu da 10 tuştan oluşuyor. Fakat videoyu izleyen pek çok kişi, buna rağmen elde edilen sonucun oldukça başarılı olduğunu söylüyor. Bu piyano, mucidin ilk ilginç müzik aleti tasarımı değil, daha önce de metal içecek kutuları gibi materyallerden ürettiği çeşitli enstrümanları bulunuyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close