Mars’ta yepyeni bir yaşam başlatmayı vadeden SpaceX, uzaya gitmeden önce çocukları kurtarmaya karar verdi!  

Çocuklardan oluşan bir futbol takımı ve antrenörleri yoğun yağıştan ötürü Tayland’da bir mağaraya sıkışmıştı. Bu olayın üzerinden 2 hafta gibi uzun bir süre geçip çocuklar hala kurtarılamayınca Elon Musk, çocukların kurtarılması için yardım edebileceğini söyledi. Sözünün arkasında duran Musk, SpaceX ve Boring Company’deki mühendisleri bir araya getirdi ve hemen harekete geçti.

 

Çocuklara ulaşabilmek için SpaceX’in Falcon 9 roketinin sıvı oksijen transfer tüpünü minik bir denizaltına dönüştüreceğini söyleyen Musk, bu aracı sadece 8 saatte inşa edeceğini iddia etti. Ancak Tayland hükümetinden bu yardımı kabul edip etmemekle ilgili bir açıklama yapılmadı. Hatta bu sabah başlayan arama kurtarma çalışmaları Musk’ın yardımının reddedilebileceğini tezini güçlendiriyor.

Tayland hükümetinin bu yardımı kabul etmesi durumunda Musk ve mühendisleri çok kısa sürede çocukları kurtaracağını iddia ediyor. Mağaraya giden yoldayoğun yağıştan ötürü su birikmesi yaşanmıştı. Bu yolda bir oksijen tankıyla yol almak hala çok tehlikeli olsa da önümüzdeki günlerde aynı bölgede beklenen şiddetli yağışların çocukların yaşam ihtimalini azaltacağı yönünde.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close