Özverisi, tutkusu ve vizyonuyla girişiminizde tamamlayıcı nitelik taşıyabilecek ekip üyeleri bulabilmeniz için size dört ipucumuz var.
Bir girişim için özverili ve yetenekli insanlardan oluşan bir ekip oluşturmak, en az sadık müşteriler kazanmak kadar kritik önem taşır. Girişiminiz büyüdükçe, ekibinizi yalnızca iş için en yetkin kişilerle değil, aynı zaman sizin tutkunuzu ve vizyonunuzu paylaşan üyeler ile genişletmeniz gerekir. Bilindik işe alma metotları genellikle büyük şirketlerin insan kaynakları ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde evrildiğinden, sizin ekibinizi büyütürken daha farklı bir yaklaşım benimsemeniz önemlidir.

  • Savunma hattı

Girişimcilik yüksek riskli bir iştir. Girişimciler ve ekipleri sürekli olarak işlerinin geleceğini sağlama almak için uğraşırlar. Böylesi diken üstü bir ortama yeni bir ekip üyesi getirmek istediğinizde, gelen kişinin uğraşlarınızı benimseyeceğinden emin olmalısınız. Bu nedenle, adaylarda görevin gerektirdiği yetenek setinin yanı sıra yaptığınız şeyle ilgili olmasını da aramalısınız.

Girişimciliğin ilk yılları, girişimin hayatta kalması için savunma yapmakla geçer ve bir savunma hattının başarılı olabilmesi için bir arada hareket edebilmesi gerekir. Ekibiniz şüphesiz ufuktaki zorlukları ve fırsatları öngörebilen bir üyeyle güçlenecektir fakat asıl büyük ikramiye aynı kişinin aklındakileri direkt olarak paylaşması ve sorunları doğru zamanda gün yüzüne çıkarması olacaktır.

  • Word, Excel, İngilizce, vesaire, vesaire, vesaire…

Günümüzde elinize geçecek çoğu özgeçmişte bir hayli uzun yetenek listesi ile karşılaşmanız kuvvetle muhtemel. Adaylar genellikle özgeçmişlerini artık anahtar kelimelere dönüşen yetenekler ile dolduruyorlar ve bu da asıl gerekli olan yetenekleri saptamayı, dolayısıyla da ekibin ihtiyaç duyduğu doğru yeni üyeyi özgeçmişte yazanlara bakarak bulmayı zorlaştırıyor.

İş ilanlarınızda ihtiyaç duyduğunuz ana yetenekleri olabilecek en sadeleştirilmiş şekilde belirtin, görüşme aşamasına gelmeyi başaran adaylara en keskin yeteneklerini sorun ve onlara bu alanlarla ilgili birkaç genel soru sorun. Bir alana veya konuya dair bilgi birikimlerini saptamanız, adayların işe yaklaşımlarını ve tutkulu oldukları konuları öğrenmenizi de sağlaması açısından değerlidir.

Bir kişinin güçlü olduğu alanları bilmesi büyük bir meziyettir, bunu hatırlayın.

  • Ona küçük sürprizler yapın

Yetenekler ve tecrübeler işe alım için bariz gereklilikler iken, adayın girişimin kültürüne uyumlu olması da en az nu ikili kadar önemli. Günümüzün alışılagelmiş iş görüşmelerinde, aday ve mülakatı gerçekleştirilen kişi özgeçmişte yer verilen tecrübeleri tartışırlar. Bu basmakalıp düzen, adayların gard almalarına sebep olur. Tavsiyemiz iş görüşmelerini alışılagelmiş kurgunun ve düzenin dışında gerçekleştirmenizdir. Örneğin, bahar aylarında açık havada mülakat yapmak gibi…

Adayın sizinle etkileşime geçme biçimi üzerine düşünün ve daha önce çalıştığı pozisyonlara dair olabildiğince fazla detay öğrenin. Bu sayede karşınızdaki insanın dişinizle tırnağınızla inşa etmekte olduğunuz organizasyonun süreçleri ve değerleri için doğru kişi olup olmadığına dair derin bir kavrayışa ulaşabilirsiniz.

Önünüze getirilen özgeçmişleri bir nevi rehber olarak değerlendirin fakat projelerden ziyade tecrübeye odaklanın; karşınızdaki insanın endüstri trendlerine dair fikirlerini sorarak zihinsel şemalarına aşina olun.

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler; aynı şekilde her yeteneğin de bir çalışma şekli vardır. İyi bir şirket kültürüne sahip olmadığınız takdirde, iyi bir çalışan bile başarılı olmakta zorlanır.

  • Deneme 1,2…

Serbest çalışanlar ile çalışmak büyüyen girişimler için bir hayli faydalı bir tercihtir. İş ilişkisine ‘dışarıdan’ başlamak, hem size hem de adaya aradaki uyumu görme fırsatı sunar.

Gelgelelim, ‘dışarıdan çalışma’ yaklaşımının herkes ve her pozisyon için uygun olmadığını bilmelisiniz. Serbest çalışanlar ve yeni mezunlar buna sıcak bakacakken; çok tecrübeli kişiler ve daha geleneksel rollerden gelenlerden tersi bir yaklaşım görülebilir.

Ekibinizi büyütmek girişimcilik serüveninizin kaçınılmaz bir parçasıdır ve bunu yaparken en doğru adayları işe aldığınızdan emin olmalısınız. Ancak bu şekilde şampiyonlardan oluşan, uzun soluklu ve tutkulu bir ekip oluşturabilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close