Belki bisiklete binmek, belki uçurtma uçurmak ya da araba sürmek… Hayatımızın büyük çoğunluğu babalarımızdan bir şeyler öğrenerek geçer. Yaşımız kaç olursa olsun, babalarımız sadece eylemleriyle değil, geçmişte ya da şu anda söyledikleri sözleriyle dahi bizlere ilham olmaya ve bir şeyler öğretmeye devam eder. 

Bu Babalar Günü’nde; ünlü girişimcilerin babalarından öğrendikleri, kendilerine ilham olmuş önemli dersleri bir araya getiriyor ve bu vesileyle hayattaki ilk mentorlarımız babalarımızın Babalar Günü’nü kutluyoruz.

  1. Bill Gates

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, babasından öğrendiği en önemli dersin, iyi olmadığı konuların üzerine gitmek ve onları yapmaya devam etmek olduğunu söylüyor. Gates, çocukluk yıllarında, babasının onu iyi olmadığı şeyleri yapmaya teşvik etmesinin içindeki liderlik yeteneğini harekete geçirdiğini belirtiyor.

  1. Richard Branson

Virgin Group’un kurucusu Richard Branson, babasından duyduğu şu sözleri her zaman hatırlayacağını ve bu sözlerin dünyaya bakışını değiştirdiğini söylüyor: “Hayat, mükemmel değil mi?”

  1. Stephen Curry

Amerikalı basketbol oyuncusu ve Slyce’ın kurucusu Stephen Curry, babasından öğrendiği en önemli dersin; başkalarının değil, kendi sahip olduklarıyla ilgilenmesi olduğunu söylüyor. Curry, babasının kendisine sık sık “Başkasının parasını sayma, kendi parana ve onu nasıl kullandığına bak.” Dediğini belirtiyor.

  1. Sara Blakely

Spanx’in kurucusu Sara Blakely’nin babasından sıkça duyduğu söz ise “Asıl başarısızlık, denememektir.” Oluyor. Blakely, babasının bu sözü sayesinde yeni bir şeyler denemenin ve hayatta kendi kanatlarıyla uçmanın onun için daha kolay hale geldiğini söylüyor.

  1. Russell Wendell Simmons

Amerikalı girişimci, yapımcı, yazar ve Rush Communications’ın CEO’su olan Russel Wendell Sİmmons ise babasından öğrendiği en önemli hayat dersinin; takip eden değil, takip edilen olmak olduğunu söylüyor.

 

 

Kaynak: https://www.mensxp.com/work-life/entrepreneurship/42161-8-important-lessons-that-famous-successful-entrepreneurs-learned-from-their-fathers.html 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Close