Avrupa’nın en güçlü girişimcilik ekosistemlerinin başında gelen Birleşik Krallık’ta ortaya çıkan yenilikçi girişimler ve onlardan gelen talebe karşılık veren yüksek yatırım sirkülasyonu, kendi yağında kavrulan bir sistemin doğmasını sağladı. Devlet ise ekosistemin gelişimine hız kazandırmak için tasarladığı akıllı teşviklerle üzerine düşeni yapıyor.

Geçtiğimiz yıl yazılım geliştiricileri için vergi muafiyeti kanununu devreye sokan Birleşik Krallık, şimdi de oyun geliştiren girişimlere özel bir tohum fonu kurduğunu duyurdu. Yeni kanuna göre, Birleşik Krallık merkezli oyun stüdyoları vergi indiriminden ve tamamen onlara özel oluşturulan 4 milyon pound hacimli fondan yararlanabilecek.

‘Video Games Protoype Fund’ isimli yatırım fonu 4 yıl boyunca aktif olacak ve oyun stüdyolarına proje başına 25 bin pound tohum yatırımı yapacak. Bu sayede oyunlarının prototipini geliştirecek kaynağa sahip olacak olan stüdyolar daha kolay yatırımcı bulabilecek. Birleşik Krallık bu hamlesiyle, sınırları içerisindeki irili ufaklı oyun stüdyolarının küresel pazara açılabilmesini sağlamak istiyor.

Proje başına yapılan yatırımlar ile stabil şekilde işleyen stüdyoların ekiplerini büyütmelerinin ve dolayısıyla dijital eğlence sektöründe istihdamın artırılmasının da önü açılıyor.

Birleşik Krallık’taki stüdyolar yararlandıkları vergi indirimi sayesinde maliyetlerini yüzde 25 oranında azaltmış durumda.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close