YouTube, izleyicileri doğrudan videoda bahsi geçen ürünlerin satın alma sayfalarına yönlendirecek olan Shopping reklamları isimli yeni reklam modelini duyurdu.

Cards sistemiyle birlikte videoların sağ üst bölümünde bulunan ikona (i) tıklayan izleyiciler istenilen web sitesine veya diğer videolara yönlendirilebiliyordu. 1 yıldan kısa bir sürede kullanıcılar ve reklam verenler tarafından benimsenen bu özelliğin ardından, YouTube yeni bir reklam hamlesi daha yapmaya hazırlanıyor.

Google’ın reklam platformu Adwords’ün blogu üzerinden duyurulan yeni özellik Shopping reklamları, videoları reklam verenler için daha direkt bir satış kanalına dönüştürmeyi amaçlıyor.

Video yayıncıları, Shopping reklamı aldıklarında, izleyiciler videonun sağ bölümünde ürünlerin reklamlarını görecek ve tek bir tıkla satın alma sayfasına ulaşabilecek.

Google Adwords’te yayınlanan YouTube Shopping örneğinde, ünlü bir fotoğraf makinesi inceleme kanalı Sony A7 SLR kamerayı tanırken, videonun sağ bölümünde aynı ürünün Best Buy reklamı görülüyor.

YouTube Shopping reklamlarının denemelerine bu sonbaharda başlayacağını açıkladı.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close