Geçtiğimiz temmuz ayında e-ticaret devi Alibaba’dan 700 milyon doların üzerinde yatırım alan Trendyol, beklendiği gibi operasyonlarını genişletmeye başladı. Online alışveriş sitesi bugün itibarıyla trendyol.de adresi üzerinden Almanya’da hizmet vermeye başladı.

Trendyol şimdilik Almanya’da sadece Türkçe dil seçeneğiyle hizmet veriyor. Ve fiyatlar euro cinsinden listeleniyor. Online alışveriş sitesinin öncelikli olarak Almanya’da yaşayan Türk müşterileri hedeflediği açık. Ancak yakın zamanda Almanca dil desteğini de devreye alarak ülkenin tamamına hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Trendyol ayrıca Almanya pazarına şimdilik sadece giyim ürünlerini sunuyor. Bu anlamda Türkiye’dekine benzer bir çıkış yapmışa benziyor. Zira ilk açıldığında giyim ürünleriyle hayatına başlayan online alışveriş sitesi, şu an elektronikten kozmetik ürünlerine kadar geniş yelpazede bir ürün gamına sahip.

Alibaba, Trendyol’a yatırım yaptığında hem Türkiye’de büyüme hem de yurtdışına açılmayı hedeflediğini belirtmişti. Dolayısıyla bu atılımın er ya da geç gelmesi bekleniyordu. Bu atılımın sadece Trendyol için değil, Trendyol’daki markalar için de önemi büyük. Çünkü Türkiye menşeili markaların da yurtdışında boy gösterme fırsatı doğmuş oldu.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close