Microsoft’un bugünkü tasarım dilinin arkasında imzası bulunan Andrew Kim’i Apple kaptı. En son Tesla’da baş tasarımcılardan biri olarak görev yapan Kim, Apple’dan gelen iş teklifi üzerine Tesla’daki rolünü bırakma kararı aldı. Bu gelişmeyle birlikte Apple’ın bir otomobil projesi üzerinde çalıştığı iddiaları yeniden alevlendi.

Kim’in hikayesi, henüz Microsoft’ta çalışmıyorken şirket için “fan-made” denilen bir tasarım çalışmasına imza atmasıyla başladı. Bu girişimin üzerine Microsoft tarafından işe alınan Kim, Windows 10 arayüzüyle birlikte HoloLens ve Xbox One S gibi ürünleri yeniden şekillendirdi.

Kim tasarım kariyerine Tesla’da devam etti ve Model 3, S, X, Y ve Semi gibi çeşitli araçların tasarımlarına katkıda bulundu. Tesla’nın bugünkü sürücüsüz otomobil konseptini oluşturma konusunda da Kim’in katkısı büyüktü.

Şimdi Apple hamlesiyle birlikte hem Kim’in hem de Apple’ın hayatında yeni bir sayfa açılmış durumda. Apple’ın yıllardır sürücüsüz bir otomobil projesi üzerinde çalıştığını artık sağır sultan duydu. Bu birkaç yıl önce şirketin işe alımlarındaki tercihlerinde de ortaya çıkmıştı.

Ayrıca Apple CEO’su Tim Cook da geçenlerde şirketin vizyonunun sürücüsüz otomobillerden de öte, “sürücüsüz sistemler” üzerinde yoğunlaştığını belirtti. Bu savı güçlendiren atılımlardan bir başkası da Tesla’nın araç kiralama mühendisi Doug Field’ın Apple’a geçmesi.

Şu an için hem Apple’ın hem de Kim’in sessiz kaldığı bu transferin meyvelerini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close