Tesla, Türkiye’deki yatırımlarını durdurma kararı aldı. Elektrikli otomobil üreticisi, Türkiye’deki siparişlerinin tamamen durması nedeniyle yatırım planını askıya aldı.

Dünya gazetesinden Aysel Yücel’in haberine göre söz konusu kararın arkasında vergi krizi yatıyor. ABD ve Türkiye arasında yaşanan kriz sonrası Türkiye, ABD’den ithal edilen otomobillere haziran ayında yüzde 60 ek vergi koymuş, ağustos ayında ise bu oran yüzde 120’ye çıkarılmıştı.

Bu gelişmenin ardından Türkiye’den Tesla otomobil için yeni siparişler durmuş, daha önce verilen siparişler de gümrükten çekilmeden geri yollanmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından Tesla, Türkiye’deki yatırım planlarını süresiz olarak askıya aldı.

S&S Motors’un Genel Müdürü Ferhat Albayrak, ABD’li markanın Türkiye’ye yatırım planını durdurduğunu açıkladı. Tesla daha önce Türkiye’de satış ve servis hizmeti vereceğini açıklamış, mağazanın yeri ise Zorlu Center olarak belirlenmişti.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close