Mobil uygulama performans yönetimi hizmeti veren yazılım şirketi Headspin, en hızlı büyüyen yazılım şirketlerinden biri oldu. Son turda 20 milyon dolar yatırım alan şirket 500 milyon dolar değerlemeye ulaştı.

Son yatırım turuna yeni yatırımcılar ICONIQ Capital, Battery Ventures ve EQT Ventures katıldı. Mevcut yatırımcılar GV, Telstra Ventures, Danhua Capital, Nexus Ventures Partners ve NextWorld Capital iştirak etmedi.

ICONIQ ortağı Will Griffith yaptığı açıklamada, “Mobil ekosistemde onlarca büyük müşteri çeken HeadSpin’in ilk üç yıl içinde geldiği nokta dikkat çekici. Headspin gördüğümüz en hızlı ölçeklenen yazılım şirketlerinden biri.” dedi.

2015 yılında kurulan şirket özellikle geçen sene Manish Lachwani’nin başa geçmesiyle birlikte şaha kalktı. Daha önce Amazon Kindle, Zynga ve Google’ın satın aldığı Appurify gibi girişimlerin önemli pozisyonlarında görev alan Lachwani mobil uygulama yönetimi konusunda epey deneyimli bir isim.

HeadSpin, Tinder, DocuSign ve diğer 200 uygulama sağlayıcısıyla birlikte çalışarak şirketlerin bir uygulamayı piyasaya sürülmeden önce, uygulama sırasında ve sonrasında gerçek zamanlı olarak test etmelerine ve izlemelerine olanak tanıyor.

Yapay zeka destekli platform, geliştiricilere uygulamalarını herhangi bir kullanıcının yapacağı gibi deneyimlemelerini ve yüksek öncelikli sorunları vurgulamalarını sağlıyor. Böylece şirketler müşterinin sorunlarını çok önceden analiz ederek hızlı bir şekilde çözebiliyor.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close