Netflix, İlk Çeyrekte Tahminlerinin Ötesinde Büyüdü

Talebe dayalı ve üyelik modeliyle video yayıncılığına tüm dünyada yeni bir boyut kazandıran Netflix platformu, Mart ayı başında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının da etkisiyle beklentilerinin üzerinde bir büyüme gerçekleştirdi.

Platformun salgın öncesi yapılan ilk çeyrek büyüme tahminleri 7 milyon yeni kullanıcı olarak öngörülürken, bu sayı dönem sonu itibariyle 15 milyonun üzerine çıktı. Platformun tüm dünyadaki aktif abone sayısı ise 182 milyonu geçti. Şirketin bu dönem itibariyle piyasa değeri ise 5,7 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Covıd-19 İçin Bir Erken Teşhis Çalışması da Fitbit’ten

İnsanların günlük aktivitelerini ölçümlemek için kablosuz ve giyilebilir sensörler üreten ve bu sayede daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsenmesini amaçlayan San Francisco merkezli girişim Fitbit, mobil uygulamasında COVID-19 hastalığının erken teşhisine yönelik bir geliştirme yaptığını duyurdu.

Kullanıcılara COVID-19 veya soğuk algınlığı belirtileriyle ilgili sorular sorulara alınan cevapların Fitbit ile toplanan verilerle eşleştirilmesinden elde edilecek sonuçlarla hastalığa yakalanma riski olan kişinin önceden uyarılması hedefleniyor.

Samsung, İnsan Gözünden Daha İyi Gören Kameranın Peşinde

Akıllı telefon pazarının lideri konumundaki Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung 600 MP çözünürlüğe sahip kamera üzerinde çalıştıklarına dair bir blog içeriği yayınladı. Bu değer algılama kapasitesi 500 MP olduğu düşünülen insan gözünden daha yüksek bir çözünürlüğe işaret ediyor.

Şirket Samsung Galaxy S20 Ultra modelinde kullandığı 108 MP çözünürlüğe sahip ISOCELL adını verdiği kamerayla, bir akıllı telefon için bu çözünürlükte bir kamera üretip kullanan ilk şirket unvanını almıştı.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close