Filmlerde dünyanın uğradığı uzaylı istilalarını veya tüm dünyayı saran salgın hastalıklarla mücadelesini izlerken, yaşadığımız zaman içerisinde günlük yaşayışımızda benzer bir anormalliğe sebebiyet verecek küresel çapta bir salgınla karşılaşacağımızı kabul edelim ki hemen hemen hiçbirimiz öngörmüyorduk.

Aynı, dünyanın iklim değişikliği gibi devasa bir sorunla karşı karşıya olduğunu bilmemize rağmen yaşadığımız dönem içerisinde bu sorunlarla yüzleşmeyeceğimizi düşündüğümüz gibi. Fakat biz bu yazımızda bardağı bu kadar boş tarafından görmeyelim.

Birçoğumuzun vaktimizin büyük bir çoğunluğunu evde geçirdiği bu dönemde ev vaktini nasıl geçirdiğini kendimize mümkün olduğunca dürüst cevaplar vererek değerlendirelim. Hadi başlıyoruz.

 

1) Gerçek bir kitap kurduna dönüştüm. Bir ayda ……………… tane kitap bitirdim.

a) 4 b) 2 c) 1 d) Okuyom ben ya

 

2) Giysi dolabımı baştan aşağı elden geçirdim. En az …………… kıyafeti ihtiyacı olanlara vermek için ayırdım.

a) 20 b) 10 c) 2 d) Biz ayrılamayız

 

3) Yemek yapmayı çok sevdiğimi fark ettim (!) Favori tarifim ………………… .

a) Ekmek b) Hünkar Beğendi c) Ketçaplı Makarna d) yemeksepeti.com

 

4) Günde ………………. dk egzersiz yapıyorum.

a) 60 b) 30 c) 15 d) Sana güvenim sıfır sıfır sıfır

 

5) Evden çalıştığım zamanlar haricinde en çok   ……………………… .

a) İlgi alanına giren internet eğitimlerine katılıyorum

b) Arkadaşlarımla görüntülü konuşuyorum

c) Netflix’i baştan sonra ezberledim

d) Gamer olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum (OLAMADI)

 

Cevaplarınız A şıkkında yoğunlaşıyorsa, bu yolda ilerlemeye devam edin, sizi kimse tutamaz. B şıkkı yoğunluktuysa sorumluluklarının bilincinde bir karakter olduğunuz çok açık. C şıkkının yoğun olduğu bir sonuçta ipleri biraz gevşetmeye başlamışsınız demektir, aman dikkat. D şıkkı ise silkelenip kendinize gelmenizin zamanı olduğu konusunda sizin için ufak bir uyarı niteliğinde.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close