Apple Cihazlarda Kablosuz Ses Paylaşımı Dönemi Başladı

Eylül sonunda iPhone ve iPad cihazlar için gelen iOS 13 güncellemesinin hemen ardından çıkan  iOS 13.1 ve iPadOS güncellemeleriyle Apple kullanıcıları kulaklıkları aracılığıyla kablosuz ses paylaşımı yapabilecekler. Apple tarafından yapılan duyurularda özelliğin AirPods kulaklıklarla kullanılabildiği iletilse de kablosuz ses paylaşım özelliği H1 ve W1 işlemcisi bulunan kulaklıklar arasında kullanılabiliyor. Özellik, iPhone  8 ve üzeri modellerde destekleniyor.

Facebook, Zihin ile Bilgisayar Kontrolü Üzerine Çalışan Girişimi Satın Alıyor

Yakın zamanda Elon Musk,  Twitter üzerinden Neuralink adlı yeni girişimiyle zihin ile bilgisayar kontrolü üzerine çalışmalar yaptıklarını duyurmuştu. Teknolojinin birçok alanında yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Facebook’un da CTRL+Labs adındaki, zihinle bilgisayar kontrolü üzerine çalışmalar yapan girişimi 500 milyon $ ile 1 milyar $ arasında olduğu belirtilen bir bedel karşılığında satın almak üzere olduğu konuşuluyor. Dört yaşında bir girişim olan ve kısa sürede gösterdiği hızlı büyüme ile adından söz ettiren CTRL+Labs,  geliştirdiği bileklikle beyin hareketlerini takip ederek zihin ile cihaz kontrolü üzerinde geliştirmeler yapıyor.

Volvo, Elektrikli Araç Pazarına Giriyor

Sağlam araçlarıyla ün yapan İsveçli otomotiv üreticisi Volvo,  elektrikli araç pazarına dahil olmaya hazırlanıyor. Ekim ayının 16’sında duyurusunu yapmaya hazırlandığı aracının geliştirme çalışmalarına uzun süredir devam eden Volvo, elektrikli aracını halihazırda satışta olan  XC 40 modeli üzerinde kurguluyor. Kullanıcı nezdinde en çok öne çıkan özelliği olan güven algısından taviz vermek istemeyen İsveçli otomotiv üreticisinin geliştirme aşamasında en çok önem verdiği testler de yine araç güvenliği üzerine yapılan çalışmalar.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close