Geçtiğimiz iki hafta boyunca İTÜ Çekirdek girişimlerinde yaşanan gelişmeler ve etkinliklerimizden haberler, İTÜ Çekirdek Mutfak yazımızda…

Hextech Green’e Ödül

Hextech Green, geliştirdiği “İç Mekan Tarım Teknolojisi” ürünü ile ödül alarak,  Silikon Vadisi’ne gitme hakkı kazanan firmalardan biri oldu.

 

Nanomik Biyoteknoloji, Social Impact Lab 2019’da

PwC Avrupa’nın Amsterdam’da bu sene 6.’sını düzenleyeceği “Global Sosyal Girişim” yarışması Social Impact Lab 2019’un 13 finalistinden birisi olmayı başaran Nanomik Biyoteknoloji, ülkemizi ”Public Prize” adayı olarak temsil edecek.

 

İltema’dan İhracat Atağı!

İltema, ürününü Almanya’ya ihraç etmeye başladı! Almanya’da faaliyet gösteren bir firma ile anlaşma sağlayan İltema’nın ürünleri Alman ordusunda dalgıçların kullanımına sunulacak.

 

Pollective, Araştırmayı Oyunlaştırıyor

Araştırmaları oyunlaştıran girişim Pollective tarafından, Türkiye’nin 2. #GamificationHackathon‘u için hazırlanan araştırma yayınlandı! Siz de araştırmalara katılarak oyunlaştırma hakkındaki fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

 

CEOtudent, Mobil Uygulamasını Yayına Aldı

İçerik platformu olarak hizmet veren CEOtudent, mobil uygulamasını yayınladı.

 

İTÜ Çekirdek Girişimleri TakeOff İstanbul’da

Take Off İstanbul’da seçilen 15 girişim arasında İTÜ Çekirdek girişimcilerimizden; BREN, Car4Future, Hextech, İltema, Respo Gadgets ve Torever da yer aldı. Girişimler, San Francisco’daki hızlandırma programı ödülünün de sahibi oldu.

 

Artiwise Analytics, Ziraat Katılım Bankası ile Anlaştı

Yapay zekâ ve doğal dil işleme platformu Artiwise Analytics, Ziraat Katılım Bankası ile anlaştı. Girişim, anlaşma çerçevesinde dijital medya takibi, duygu analizi ile performans ölçümü ve müşteri içgörüsü gibi konularda destek verecek.

 

Scoutium, Colin Chambers ile Eğitim Düzenledi

Scoutium, IPSO’nun kurucusu Colin Chambers ile iki gün boyunca eğitim düzenledi. Etkinliğe katılan tüm scoutlar uluslararası profesyonel scouting sertifikası sahibi oldular.

 

İTÜ Çekirdek’te Eğitim Sonu Jürisi

2019 son dönem girişimleri eğitim dönemlerini tamamladı. İTÜ Çekirdek eğitim dönemini tamamlayan girişimciler “Eğitim Sonu Jürileri”ne sunum yaptılar. Eğitim Sonu Jürisi sonunda 49 girişimin Big Bang sürecine devam etmesine karar verildi. Girişimcilerimizi kutluyoruz!

 

BİGG Söyleşi

2019 panel hazırlıkları kapsamında daha önceki dönemlerde BİGG | İTÜ Çekirdek sürecinden geçerek destek almaya hak kazanmış girişimcilerle deneyim paylaşımı odaklı interaktif bir söyleşi gerçekleştirdik. Farklı sektörlerde, farklı hikâyelere sahip girişimciler, destek öncesi ve destek sonrası yaşadıkları deneyimleri yeni dönemde TÜBİTAK paneline girecek girişimcilerimizle paylaştılar. TÜBİTAK BİGG programı hakkında detaylı bilgi için https://bigg.itucekirdek.com‘u ziyaret edebilirsiniz.

 

Girişimcilerimiz Demoday Etkinliğinde Yatırımcılarla Buluştu

Türkiye’nin önde gelen yatırımcı, melek yatırım ağları ve VC’lerin yer aldığı Demoday’de 15 İTÜ Çekirdek girişimi yatırımcıların karşısına çıktı.

 

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close