İTÜ Çekirdek’te Bu Hafta:16-20 Nisan

İyi girişimlerin yetişme merkezinde bu hafta yine birçok önemli gelişme yaşandı!
İTÜ Çekirdek girişimcileri Startup Turkey’de sunum yaptı!
İTÜ Çekirdek girişimcileri Çok sayıda ülkeden katılımcıları bir araya getiren Startup Turkey’de sunum yaptı.
Kişinin kendine dair sağlık parametrelerini takip edebileceği ve kişiselleştirilmiş tavsiyelerle yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen wallness asistanı olan Vivoo 3. olarak ödül aldı.
Quant-Co, Bikoshu ve Simularge StartUp100 listesinde!
Dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen ve büyük bir jüri oylaması ile seçilen StartUp100 listesinde artık 3 İTÜ Çekirdek girişimi var!
İTÜ Çekirdek girişimleri Quant-Co, Bikoshu ve Simularge StartUp100’de yer alan ilk 10 Türk girişimi arasına girdi.
Pariyer.com Yeniden Webrazzi’de!
Birçok gelişmenin yaşandığı Pariyer.com yeniden Webrazzi’ de olmanın sevincini yaşıyor.
Sadece part-time ve freelance çalışanlarla işverenleri bir araya getiren online bir hizmet pazar yeri olan Pariyer, 14 binin üzerinde üyeye ulaştı. Part-time denince akla gelen ilk marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Pariyer.com, üyelerine en doğru iş ve çalışanı en kısa zamanda bulmayı hedefliyor.
Bu amaçla Premium işveren üyelerine müşteri memnuniyeti, sıcak satış, etkin zaman yönetimi gibi konularda özel online eğitim almış çalışanları sunarak işverenlerin oryantasyon sürelerini kısaltıp zamandan tasarruf etmelerini sağlıyor.
Givin kurucu ortağı Başak Süer “Global Girişimcilik Kongresi” ndeki “Etki Yatırımı” paneline konuşmacı olarak katıldı
İTÜ Çekirdek girişimlerinden Givin’in kurucu ortağı Başak Süer, tüm dünyadan girişimcilik ekosistemindeki kişi ve kurumların bir araya geldiği “Global Girişimcilik Kongresi”nde “Etki Yatırımı” paneline konuşmacı olarak katıldı.
Givin, bireylerin ve şirketlerin, ürün/eşya ve hizmet gibi kaynaklarını, maddi bağış karşılığında verebilecekleri bir platform yaratarak STK’ların eğitim projelerine fon sağlayan “online” bir sosyal girişimdir.
Tüm dünyadan girişimcilik ekosistemindeki kişi ve kurumların bir araya geldiği “Global Girişimcilik Kongresi “Etki Yatırımı” panelinde kurucu ortağımız Başak da konuşmacıydı.✌Siz de sesimizi bugün bir kişiye daha ulaştırıp bizimle pozitif etki yaratmaya var mısınız? 🦋 #gec18IST pic.twitter.com/cOsxOdmvJa
— givin (@givin_app) 19 Nisan 2018
ENLİL, Berlin’de düzenlenen organizasyonda projelerini anlattı
Enlil, şehrin dinamiklerini kullanarak karayollarını yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüştüren, bunu yaparken de şehrin konfor ve güvenliğini sağlamayı hedefleyen akıllı dikey eksenli rüzgar türbini projesidir.
Enlil, geçtiğimiz hafta Berlin’de gerçekleşen Alman Enerji Ajansı ve Alman Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından düzenlenen organizasyonda projesini anlattı.
Teknoloji Her Yerde ekibi Kobaküs için İTÜ Çekirdek’teydi!
Teknoloji Her Yerde programı sunucusu, teknoloji editörü Ahmet Can, girişimcimiz Kobaküs için İTÜ Çekirdek’te! Program önümüzdeki günlerde CNN Türk’te!
Teknoloji Her Yerde programı sunucusu, teknoloji editörü Ahmet Can, girişimcimiz Kobaküs için İTÜ Çekirdek’te! Program önümüzdeki günlerde CNN Türk’te! pic.twitter.com/HaBvEWEM1F
— İTÜ Çekirdek (@itucekirdek) 18 Nisan 2018
İTÜ Çekirdek yine girişimler için oldukça yararlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı
Bir fikri olan veya bir fikre ortak olmak isteyen herkesin tanışabileceği, fikir alışverişinde bulunabileceği ve güncel teknolojiler üzerine sohbet edebileceği “Find your Co-Founder” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe pek çok girişim katıldı.