İTÜ Çekirdek’te başvuru süreçleri ve seminer serileri tüm hızıyla sürerken, girişimlerimizden gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Ayrıntılar yazımızda!

BlindLook ve FutureBright Group İş Birliği

FutureBright ve İTÜ Çekirdek girişimlerimizden BlindLook, toplumun bilinçli/bilinçsiz ön yargılarını ve görme engelliler hakkındaki varsayımlarını bilimsel temellere dayalı olarak belirlemek için araştırmalara başlıyor. Bu doğrultuda “Toplumun Görme Engelliler Algısı” kapsamında elde ettikleri sonuçları kamuya açık bir kaynak olarak paylaşıyorlar. Araştırmalarla birlikte körlük konusunda eksikliklerin tespit edilmesi ve farkındalık yaratılması hedefleniyor.

BlindLook, görme engellileri sosyal hayat ve dijital dünyada özgürleştirerek engelsiz bir dünya inşa ediyor.

Aceso, QPien Ailesine Katıldı

Aceso, canlı destek ile birlikte tüm müşteri iletişimini İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Qpien ile tek ekrandan yönetiyor.

Qpien ile işletmelerin, tüm müşteri iletişimi kanallarını ekipleri ile birlikte tek bir platformdan kolay ve hızlı bir şekilde yönetebilmeleri ve tüm müşteri iletişimi süreçlerini kolayca otomatize edebilmeleri sağlanmaktadır.

Dilvin, Qpien Ailesine Katıldı

Dilvin canlı destek ile birlikte tüm müşteri iletişimini İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Qpien ile tek ekrandan yönetiyor.

Qpien ile işletmelerin, tüm müşteri iletişimi kanallarını ekipleri ile birlikte tek bir platformdan kolay ve hızlı bir şekilde yönetebilmelerini ve tüm müşteri iletişimi süreçlerini kolayca otomatize edebilmelerini sağlıyoruz.

Map360 ve Brisa İş Birliği

Sabancı Holding bünyesindeki Brisa, değer zinciri genelindeki enerji tüketimi ve karbon salımı hesaplamalarını GHG Protocol’a uygun olarak modern veri bilimi teknolojilerinin gücüyle İTÜ Çekirdek girişimlerimizden MAP360 aracılığıyla gerçekleştirecek.

MAP360, kurumların sürdürülebilirlik performanslarını ve hedeflerini uluslararası endeksler doğrultusunda takip etmelerini sağlayan bulut ve makine öğrenmesi tabanlı bir SaaS platformudur.

HYDROBORPEM FUEL CELL TECHNOLOGIES Teknofest’te

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden HydroBorPEM, T3 Vakfı tarafından düzenlenen Ön Kuluçka Programı’ndan başarıyla mezun olarak 100 bin TLlik hibe ödülünün de sahibi oldu.

HYDROBORPEM FUEL CELL TECHNOLOGIES, alternatif enerjili araçlardan biri olan hidrojen yakıt hücreli araçlar için 6 kat verimli ve yerli kompozit membran üretmektedir.

DeepSport 60 Bin Kulanıcıya Ulaştı

Henüz 4 ay önce ürün lansmanı yapmış olan, İTÜ Çekirdek girişimlerimizden DeepSport 60 bin kullanıcıya ulaştı.

DeepSport, telefon kamerası karşısında yapılan egzersizlere, yapay zekâ ile anlık geri bildirimler veren bir mobil fitness uygulamasıdır.

Esular, WorldFood İstanbul’da

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Esular, gıda sektörünün uluslararası buluşma noktası olan WorldFood İstanbul: Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı’na katıldı. Tüyap Fuarcılık Grubu Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşen WorldFood Istanbul 2022 Fuarı’nda girişim, damla başına ürün üretimini artırmak için geliştirdikleri verimli su kontrol teknolojilerinin sağladığı faydaları ulusal ve uluslararası katılımcılar ve ziyaretçiler ile paylaştı.

Esular, kablosuz ve pilli tam otomatik IoT yapılı akıllı sulama sistemi alt yapısı ile çiftçileri, uygulayıcıları ve üreticileri bir araya getirir; etkin akıllı sulama çözümü sunar.

Shopiroller ve AppSumo İş Birliği

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Shopiroller ve yazılım ürünlerini merkeze alan yüksek indirimli bir çeşit pazar yeri platformu olan AppSumo, iş ortaklığına imza attı!

Shopiroller, işletmeleri ve bireyleri olağanüstü alışveriş deneyimleri sunma konusunda güçlendiren, çok kanallı e-ticaret platformudur.

Kidolog Yeni Özelliklerini Duyurdu

Kidolog, mobil uygulamasındaki yeni özelliklerini duyurdu! Kullanıcılar, uygulamanın sunduğu çocuk takip özelliği sayesinde emzirmeden mama takibine, kitap okuma süresinden ekranda geçirilen zamana kadar çocuklarının tüm süreçlerini takip edip raporlayarak çıktı alabilmekteler.

Kidolog, ebeveyn adayları ve ebeveynlere gebelik öncesi, gebelik sırası ve sonrasında çocuk gelişimi ve ilgili alanlarda ihtiyaç duyabilecekleri uzman desteğini sağlayan online danışmanlık platformudur.

VitaDia Genetics, Drexel Üniversitesi Programında

VitaDia Genetics, Drexel Üniversitesi’nin Medical Technology Innovation I derslerine davet edildi. Programın amacı, dünya genelinde medikal teknolojiler geliştirmeyi artırmak, ihtiyaçları karşılayabilmek, yeni teknolojiler veya süreçler geliştirebilmek.

VitaDia Genetics, Genetik mühendisliğini yapay zeka ve veri madenciliğiyle buluşturarak meme kanserinin erken teşhisi için hızlı, düşük maliyetli ve başka hastalıklar için uyarlanabilir tanı sistemleri geliştirmekte.

Pardon Yatırım Aldı

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden olan akıllı menü, sipariş ve mekân platformu Pardon; Özkan Hacıoğlu, Oğuzhan Öztürk ve ismi açıklanmayan diğer isimlerden 2.4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Pardon, yeme içme alışkanlıklarına göre kullanıcılarına sunduğu kişiselleştirilmiş dijital menü sayesinde, dışarıda yeme içme deneyimini eşsiz bir hale dönüştürüyor.

RePG, Testleri Başarı İle Geçti

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden RePG, havadan su üreten sebil sistemi (Air Water Generation) CE ve Yerli Malı Sertifikası ve Sağlık Bakanlığı testlerini tamamladı.

RePG Energy, enerji kaynağı olarak havanın bağıl neminin gün içindeki değişimini kullanan ve bu özellikten faydalanarak elektriğe dayalı güç üretebilen yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretici ürünü üzerinde çalışmaktadır.

Nutzentech Yatırımcılarla Buluşuyor

İklim değişikliğini verilerin gücü ile çözmeyi amaçlayan teknoloji firması olan İTÜ Çekirdek girişimlerinden Nutzentech, fonbulucu üzerinden paya dayalı kitlesel fonlamaya sunuldu.

NutzenTech, atık üreten şirketler için drone, sensör, kamera teknolojileri ile SaaS yazılım tabanlı hava kalitesi, 2D ve 3D haritalama ve anomali tespiti analizleri sağlar.

Blue Colibri ve Zwack İş Birliği

ITU Seed girişimlerimizden olan Blue Colibri (Macaristan), şirket içi süreçleri ve personel iletişimlerini mobil aplikasyon üzerinden sağlayan Zwack ile iş birliğine adım attı. İki firma, masa başı çalışmayan personellerin iletişimi ve yönetimi için geliştirilen projede birlikte çalışacaklar.

Blue Colibri, şirketlerin iç iletişimi, kurumsal eğitim yönetimi, İK idari süreçlerinin dijitalleştirilmesi ve çalışanların bağlılığının artırılması için mobil öncelikli bir yazılım çözümü sunuyor.

Biriktir ve İSTAÇ İş Birliği

İTÜ Çekirdek girişimlerimizden Biriktir, Techİstanbul kapsamında finale kalarak İBB iştiraklerinden İSTAÇ ile bir PoC çalışması başlattı. Caddebostan Sahili’ne geri dönüşüm malzemesinden üretilen; cam, plastik ve metal olmak üzere 5 farklı atık konteynerleri yerleştirildi. 18 Ekim tarihine kadar sürecek olan çalışmada kullanıcılar doğayı korurken biriken puanlar ile Beltur’dan kahve ödülü kazanacaklar.

Biriktir, iklim krizine karşı sürdürülebilir çevre teknolojileri geliştiren Biriktir app, bireylere ve kurumsal firma çalışanlarına sunduğu oyunlaştırılmış sistemiyle sürdürülebilir yeşil alışkanlıklar kazandırarak karbon ayak izi oluşumunu engeller ve karbon ayak izi ölçümünü gerçekleştirir. Uygulama içerisinde yapılan yeşil görevler sayesinde kullanıcılarına çeşitli ödüller sunarak ve sosyal sorumluluk projelerine katılmalarına destekleyerek çift taraflı fayda yaratır.

İTÜ Çekirdek’te GameTech Girişimleri Buluşması

İTÜ Çekirdek’te etkinlikler tam gaz devam ediyor! Geçtiğimiz hafta online olarak düzenlenen GameTech girişimleri buluşmasında, video oyun teknolojileri alanında çalışan girişimciler, yazılımcılar, grafikerler ve de sektöre ilgi duyanlar bir araya geldi.

 

Yazar Hakkında

Close