Insurtech Pazar değerinin 2030 yılına kadar 150 milyar doları aşacağı tahmin ediliyor. Sigorta yazılımı geliştirme yatırımlarındaki bu artışlarsa sektördeki oyuncuları, dijital dönüşüm konusunda bir stratejiye sahip olmaya yönlendiriyor. Sigorta sektöründe dijitalleşmenin git gide daha fazla önem kazandığı son yıllarda, bu alanda teknolojiler geliştiren girişimlerin sayısı da artıyor.

Eğer siz de bir sigorta yazılımı geliştirerek sektöre dahil olmayı düşünüyorsanız, bu bilgiler işinize yarayabilir.

En Yaygın Sigorta Yazılım Türleri Hangileri? 

  • Kullanıcı talebi işleme yazılımı: Bu çözümler sigorta talep yönetimini, gönderimlerini ve tahsilatlarını otomatikleştiriyor. Ayrıca bir müşteri ilişkileri yönetim sistemi (CRM) ve bir muhasebe modülü de içeriyorlar.
  • Sigorta belge yönetimi yazılımı: Bu yazılımlar; talepleri, vaka dosyalarını ve diğer belgeleri verimli bir şekilde yakalamak ve işlemek için farklı iletişim kanallarını, merkezi bir kontrol paneline entegre ediyor. Sonuç olarak gelişmiş veri işleme, politika yönetimi, mevzuata uygunluk ve ön yeterlilik gibi pek çok konu çözüme kavuşmuş oluyor.
  • Sigorta aracılık ve derecelendirme yazılımı: Sigortacılık faaliyetlerinin dijitalleştirilmesi, güvenilir sonuçlar sunarken şirkete zaman ve kaynak tasarrufu sağlıyor.
  • Sigorta acenteleri için CRM yazılımı: Bu tür yazılımlar; ekiplerin vakalar, talepler ve diğer görevlerle ilgili güncel bilgilere sahip olmasını sağlamak için tüm etkileşimlerin ve müşteri yazışmalarının merkezileştirilmesine yardımcı oluyor.

Sigorta Yazılımı Geliştirmede En Güncel Eğilimler Neler?

  • Dijital tüketicilere odaklanma: Insurtech, yalnızca operasyonel verimliliğe değil müşteri memnuniyetine de odaklanıyor ve ürünlerin dijital teknolojiye meraklı yeni nesli hedeflemesi önem taşıyor.
  • Siber güvenlik: Veri sızıntıları ve ihlalleri, güvenliği önemli bir öncelik haline getiren şirketler için büyük bir sorun teşkil ediyor. Bu nedenle Insurtech yazılımı geliştirenlerin, siber güvenlik konusunu gözden kaçırmaması gerekiyor.
  • Dış kaynak kullanımı, mevcut çözümlerin ve teknoloji yığınlarının kullanılması: Insurtech, hız kazanmaya devam ettikçe bu tür zaman kazandıran stratejiler, yeni yazılım geliştirirken veya eski çözümleri güncellerken pazara çıkış sürelerini en aza indirmeye yardımcı oluyor.

Yeni Nesil Sigortacılığa, Geliştirdiğin İnovatif Çözümlerle Katkı Sağlamak İster Misin?

İTÜ Çekirdek olarak, yapay zekâ modellerinden makine öğrenimine; sigorta sektöründe çığır açacak yeni nesil teknolojiler geliştiren girişimleri, sektörün önde gelen sigorta şirketleri AgeSA, AkSigorta ve Aveon ile buluşturmaya devam ediyoruz. Sen de sigorta sektörünü inovasyonla geliştirip büyütecek ve sektördeki dijital dönüşümü hızlandıracak teknolojiler geliştiriyorsan seni İTÜ Çekirdek’e bekliyoruz. 

Kaynak: https://djangostars.com/blog/how-to-build-insurtech-software/

Görsel Kaynak: https://www.shutterstock.com/tr

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close