Samsung olgunlaşmakta olan teknoloji alanlarında çalışmalar yürüten erken aşama girişimlerini desteklemek için yeni bir fon kurdu. Firmanın küresel inovasyon grubu aracılığıyla kurulan 150 milyon dolarlık Samsung NEXT Fund isimli fon, sanal gerçeklik, yapay zeka, nesnelerin interneti ve ‘diğer yeni teknolojiler’ üzerinde çalışan girişimlere yatırım sağlayacak.

Samsung şimdiye kadar Converge Industries, Dashbot, Entry Point VR, Filament, Intezer, LiquidSky, Otto Radio, 2Sens, SafeDK ve Virtru girişimlerine yatırımlar yaptı. Yeni kurulan fonla ise tohumdan Seri B’ye kadar çeşitli yatırımlar yapılması planlanıyor.

NEXT Fund, Samsung’un küresel yatırım şirketi Next Ventures tarafından yönetilecek. Eylül ayında İsrail’in Tel Aviv kentinde bir ofis açan yatırım şirketinin, Orta Doğu’nun en ümit vaat eden ekosisteminde yatırımlar yapmaya hazırlandığı tahmin ediliyor. Bu ofisin yanı sıra, şirketin San Francisco, Mountain View, Seul ve New York’ta da ofisleri bulunuyor.

Önümüzdeki yıl daha fazla ülkede ofis açmayı planlayan yatırım şirketinin planları arasında İstanbul’un olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. Fakat bölgesel ya da küresel stratejiler uygulayan ve yukarıdaki alanlardan biri üzerinde çalışan yerli girişimlerin yine de Samsung’un kapısını çalmaları akıl kârı görünüyor.

Samsung Next daha önceleri Global Innovaton Center adıyla biliniyordu.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close