Geride kalan haftada İTÜ Çekirdek’te birçok gelişme yaşandı. İyi fikirlerin yetişme merkezinde 2-6 Ocak tarihleri arasında olan bitenleri derledik.

» Girişimcilik ekosisteminin çekim merkezi İTÜ Magnet açılıyor

itu-magnet

İTÜ ARI Teknokent tarafından kurulan ortak çalışma alanı İTÜ Magnet, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsünde açılıyor.

Yalnızca orta ve ileri aşama teknoloji girişimlerinin kabul edileceği Magnet, ergonomik çalışma düzenleri, laboratuvar, sunum sahnesi, kış bahçesi ve kafeterya gibi çoğu ofisten beklenemeyecek özellikleriyle başvuru almaya başladı.

Big Bang 2016’da fuaye alanında sergileme kazanan ve finale kalan girişimler İTÜ Magnet’ti bir ay ücretsiz kullanabilecek. İşlerini İTÜ Magnet’te büyütmek isteyen Çekirdek girişimleri ise onlara özel indirimli fiyatlardan yaralanabilecek.

İTÜ Magnet hakkında buradan detaylı bilgi alabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

cekirdek-custom-divider

» Big Bang 2016 finalistleri ofislerine taşındı

kapali-ofis

Avrupa’nın ikinci büyük girişimcilik yarışması Big Bang 2016’da finale kalan ve jüri tarafından İTÜ Çekirdek’te kapalı ofise değer görülen BuyBuddy, Smart Mimic, Teleporter, WalkOVR ve Next Horizons yeni ofislerine taşındılar. Başarılı girişimler bundan böyle çalışmalarını kendilerine özel alanlarında sürdürecekler.

cekirdek-custom-divider

» Toyji dünyanın bir numaralı tüketici elektroniği fuarında

toyji

İTÜ Çekirdek’ten yetişen dünyanın ilk akıllı oyuncak pad’i Toyji, dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES’e katılmak için Las Vegas’a gitti. Girişim dünyanın dört bir yanından gelen teknoloji meraklılarına, basına ve yatırımcılara ürününü tanıtma imkanı bulmuş oldu.

cekirdek-custom-divider

» Mubitek Türkiye’nin en büyük hizmet ihracatçıları listesinde

mubitek

Otomotiv alanında parametrik tasarım uygulamaları ve 3B ürün kütüphanesi alanında inovatif çözümler geliştirmeye odaklanan girişimimiz MUBİTEK, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” listesinde 461. sırada yer aldı.

cekirdek-custom-divider

» İTÜ Çekirdek’in yıldız girişimleri

turkish-time

İTÜ Çekirdek girişimleri Turkishtime dergisinin “Teknoparkların 30 Yıldız Startup’ı” listesinde yer almaya değer görüldü.

cekirdek-custom-divider

» Jetract Blog yayın hayatına başladı

jetract

Geçtiğimiz yılın sonunda GBA’dan 135 bin TL yatırım alan Jetract, geliştirdiği satın alma yönetimi yazılımı ile firmaların en iyi tekliflere olabilecek en kolay şekilde ulaşmasına olanak tanıyor. Yeni yılın ilk hamlesi olarak kendi blog sitesini yayına alan girişim, buradan satın alma üzerine önemli bilgileri takipçileri ile paylaşıyor.

Jetract Blog’a buradan göz atabilirsiniz.

Yazar Hakkında

mm

Girişimcileri, şirketleri, yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren geniş bir ekosistem olan İTÜ Çekirdek, kimyadan elektroniğe, bilişimden biyogenetiğe tüm sektörlere açık bir girişimcilik merkezidir.

Paylaşım
Close